Пловдивчани в недоумение: Господа, това не се прави в час пик!

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
09:43 / 14.04.2021
9308
Грозните графити по подлез "Археологически" се премахваха тази сутрин около 8,30 часа с пароструйка от екип на ОП "Чистота", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Чудесна инициатива, в неподходящ час обаче.

Пешеходци недоумяваха как това може да се случва точно когато хората отиват на работа и пътникопотокът през въпросното място никак не е малък. Пенсионерка търпеливо изчака общинските служители да прекратят работата си за момент, за да може да се качи по стълбите към спирката, понеже в противен случай щеше да бъде обилно намокрена.

"Хубаво е, че чистят тези грозотии. Но навярно трябваше да го направят един час по-рано, тогава определено минават по-малко хора", обясни преминаващ през мястото човек.

"След броени дни предстои официалното откриване на Епископската базилика, на което се очакват десетки официални гости. Не можем да допуснем да има такива гледки", коментира директорът на "Чистота" Димитър Георгиев.

Заради голямото събитие предстои основно почистване и измиване на цялата зона. Фасадите на околните сгради и на стълбовете на уличното осветление са пребоядисани, а от павилионите на спирките са премахнати плакатите и афишите.

Георгиев припомни, че всички централни подлези по бул. "Княгиня Мария Луиза" и "Цар Борис III Обединител" наскоро бяха почистени, но после отново са били надраскани. Служителите на "Чистота" днес ще работят и по подлеза на Баня "Старинна". Там предстои пребоядисване на местата, на които е възможно.

Почистването на подлезите е системна дейност на ОП "Чистота". Предстои навсякъде да се засили охраната с патрулни двойки от "Общинска охрана" и "Общинска полиция", а на по-късен етап да се монтира и видеонаблюдение.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (220):
06.04.2024 Огромен срам! Родители, озаптете си отрочетата!
22.02.2024 Висока оценка: Епископската базилика на Филипопол става част от стоте национални туристически обекта
11.02.2024 Десетки служители на НСО завардиха Епископската базилика, вижте защо
27.07.2023 BBC заснеха филм за Епископската базилика на Филипопол
26.07.2023 Епископската базилика отваря врати за архитектурна работилница за деца тази неделя
05.07.2023 По 250 души на ден посещават Епископската базилика на Филипопол
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).