Пловдивчани ще използват велосипеди под наем от 2017-та година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:04 / 24.12.2015
2635
Община Пловдив планира да въведе система за отдаване на велосипеди под наем през 2017-та година. Това заяви кметът на града Иван Тотев. По думите му в момента се правят проучвания и се разработват и обмислят различни идеи, чрез които да се гарантира, че колелата няма да бъдат крадени от наемателите.

"Заедно с най-голямата компания за производство на велосипеди в България MAXEUROPE, обмисляме наемането на колела да става чрез използването на кредитни или друг вид идентификационни карти", обясни кметът. Предстои да се уточни, колко колела ще закупи общината, какви ще бъдат и на кои места в града ще бъдат разположени.

Преди обаче да се престъпи към система за отдаване под наем на велосипеди, първо цялата велоалейна мрежа в града ще бъде свързана. Това ще се случи през 2016-та година, когато заработи новият транспортен проект на града, по който се изградиха близо 50 км. велоалеи.

Иван Тотев припомни още, че очаква от следващата година, част от общинските служители да започнат да ходят на работа с велосипеди, като в момента се търсят варианти за допълнително стимулиране на тези хора. "В момента имам 300 човека в администрацията, които идват на работа с коли и ползват пропуски за "синя зона" и паркиране в централната градска част. Целта ми е тези пропуски да намалеят драстично и поне малко да облекчим трафика в центъра", обясни Тотев.

Източник: Дарик


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).