Пловдивчани се оплакаха на Славчо Атанасов от цигански тормоз

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:41 / 03.07.2015
5541
До няколко дни изпращам до общинските власти проект за наредба за справяне с шума в махалите със смесено население. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в отговор на питане на народния представител от Патриотичния фронт Славчо Атанасов днес.

Депутатът отправи питането след внесени жалби на жители на пловдивската Шекер махала. 

"В приемната ми на народен представител в Пловдив дойдоха група граждани, организирани в Инициативен комитет и живеещи в кварталите "Тодор Каблешков" и "Панайот Волов" в район "Северен". 

Тези райони граничат с пловдивски махали със смесено население и животът на българите там, по собствените им думи, е ад. 

Хората са подложени на непрекъснати нападения и обири, влизанията с взлом в домовете им са ежедневие, нападенията на роми над по-малките български деца се прави дори за забавление, а звуковият тормоз от сватби и тържества на открито е непрекъснат. 

В същото време хората казват, че са напълно изоставени от властите". Това заяви от парламентарната трибуна днес Славчо Атанасов.

Депутатът напомни, че в Пловдив се намира най-голямото ромско гето в страната - "Столипинов", което наброява между 60 000 и 80 000 души, както и още три махали със смесено население. 

По думите му трябва да се взимат спешни мерки и се потушават искрите днес, за да не избухват пожари утре. 

"Аз не искам това, което стана в Гърмен и Орландовци, да се случи и в Пловдив", заяви Славчо Атанасов.

"Представих пред Комисията по вътрешен ред карта с криминогенната обстановка в страната и искам да ви уверя, че в посочените от вас квартали няма повишен риск", заяви министър Бъчварова и потвърди, че до дни изпраща до общините проектът за наредба за справяне със шума в махалите със смесено население.

"Много се надявам тя да бъде приета, защото смятам, че с нея този проблем ще бъде решен", посочи министър Бъчварова. 

По думите й в "Шекер махала", както останалите райони със смесено население в Пловдив, има ежедневно полицейско присъствие и представители на криминална полиция, а ако се прецени, че има нужда, се осигуряват и допълнителни патрули. 

На 22 и 23 юни е проведена среща с представители на Инициативния комитет и ромски лидери по инициатива на директора на РПУ-то и ромски лидери.

"Аз също се срещнах с представители на Инициативния комитет, които ми казаха, че са предприети мерки. Но хората се надяват това да не са епизодични мерки. Г-жо Бъчварова, в моя мандат на кмет на Пловдив при наличието на подобни ситуации веднага се срещах с ромските лидери и решавахме проблема. 

Моля Ви, да използвате целия си авторитет пред Иван Тотев да излезе от кабинета си и да се срещне с представителите на Инициативния комитет, защото все пак Пловдив си има кмет, а една от големите болки на хората е, че местната администрация не ги изслушва", заяви народният представител от Патриотичния фронт Славчо Атанасов.


Виж коментарите (3)

Още по темата (215):
16.03.2024 Училищен звънец вбесява пловдивчанка на всеки 40 минути
29.02.2024 Сигнал: Ето го Ада! Минахме през крадци, наркомани и проститутки, но това е "черешката"
10.02.2024 Обрат! Управителка в "Лидл" си признала всичко пред ПОИ
09.02.2024 Живеещи в жилищните комплекси на "Пещерско шосе": Това не може да продължава повече
04.11.2023 Читател: Звукът от това нещо надхвърля 100 децибела, отвратително е
06.10.2023 Сигнал: Кой стои зад този кръчмар, за да си позволява това?
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).