Пловдивчани пресичат жп релси с риск за живота си (ВИДЕО)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
08:56 / 05.01.2018
14309
Вече 11 дни е без работещи асансьори пасарелката, която осигурява безопасно преминаване над високоскоростната железопътна линия в пловдивския квартал "Прослав", сигнализираха зрители на bTV. Това създава сериозни проблеми за майките с колички и трудноподвижните хора. Те са принудени да пресичат релсите с риск за живота си.

Проверка установи, че действително от Коледа не работят асансьорите и в пасарелката край улица "Царевец". Причината се оказва изтекъл договор за обслужването им, който не е подновен в края на годината.

"Незабавно след сигналите сме се обадили на националната железопътна компания, която всъщност е собственик на тези съоръжения - пасарелките. Оказва се, че имат изтекъл договор, който не е подновен за асансьорите", обясни кметът на "Западен" Димитър Колев.

От НКЖИ обясниха, че до проблема се е стигнало, след като централно е започнала процедура по Закона за обществените поръчки, която да обхване цялата страна. Оказало се обаче, че няма избран изпълнител.

"Миналата година по същото време асансьорите пак не работеха. От НКЖИ много добре знаят, че договорът им изтича. Тази година направиха същата грешка, но не подписаха договора по-рано", оплака се жителка на квартала.

От Национална компания "Железопътна инфраструктура" обещават да отстранят повредата до 24 часа. Асансьорите в двете съоръжения се повреждат често и в тях не могат да се поберат триколки и електрически колички за хора с увреждания. Поради това жителите на квартал "Прослав" са решили да изпратят жалба до Европейската транспортна комисия.


Виж коментарите (11)

Още по темата (241):
12.04.2024 Обрат: Очакваното пускане на пробива "Модър-Царевец" няма да се състои
скоро
12.04.2024 Община Пловдив стяга строителите по обектите в града, всичко ще върви по точен график
12.04.2024 Започна срещата за "Модър - Царевец"
11.04.2024 Отварянето на "Модър - Царевец" се отлага!
07.04.2024 Най-новият път в Пловдив е напълно готов
29.03.2024 Пускат автомобилите по "Модър - Царевец" в средата на април
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).