ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани недоволстват от мобилните оператори, но най-много от един
Автор: Мариана Панчева 14:06 / 22.07.2016Коментари (15)24562
© Plovdiv24.bg
Проблеми с покритието на мобилните оператори тормозят мнозина край Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

За това разказа председателят на Комисията за регулация на съобщенията Веселин Божков, провел среща с граждани, кметове и кметски наместници от Пловдив и областта днес. 

18 са местата, където хората се жалват от смущения. Божков обаче сподели, че е изумен от оплакване за смущение в сигнала в Крумово. 

"Не е нормално в 21 век, когато мобилните оператори декларират 99% покритие и в такава равнинна област като Пловдивска, да имаме проблем с покритието", коментира Божков. 

Той бе категоричен, че в рамките на месец ще се извършат проверки. 

"Задължили сме операторите да изработят електронни карти за покритието и там, където декларираното покритие не съвпада с нашите данни, ние ще предприемем действия за налагане на дисциплиниращи мерки."

От началото на годината до този момент в Пловдив вече са наложени 4 наказателни постановления. Актовете са в рамките от 500 до 60 000 лева - в зависимост на вида нарушение и повтаряемостта. 

Що се отнася до операторите, от които хората най-много се жалват, то цифрите сочат следното: 

506 са жалбите срещу "Мтел", плюс 37 жалби срещу "Близу медия", която бе закупена от първите, 450 жалби срещу "Виваком", 192 срещу "Теленор", 3 срещу "Макстелеком" и 9 срещу "Булсатком". 

"По отношение на тях обаче тепърва трябва да се установи има ли нарушения, макар че статистиката показва, че 60% от всички жалби се оказват основателни", поясни Божков. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
с.Левски Пазарджишко Виваком няма 3G
-2
 
 
Така е като не можеш да си бучнеш кабела ! :) :)
+3
 
 
Хахаха от известно време М-тел прекъсва и в Пловдив
+8
 
 
Ние живеем в Центъра на Пловдив,на Мтел съм и губя обхват!!!Да не говорим как си пробутват апаратите,които не им вървят!!!!И не на последно място 70% от служителите им са малки,некадърни и мързеливи на които ни им се занимава с клиентите!!!!!
+4
 
 
И аз да споделя тогава :) Имам карти на виваком, теленор и мтел. И 3те оператора имат еднакви проблеми, просто на различни места. Специално в Пловдив не съм имал проблеми, но наистина, както пише в статията в околността драстично се променят нещата. Мтел-а е много зле в Катуница, Крумово и Марково (може би и другъде, но за тях съм сигурен). Проблеми с Виваком и Теленор съм имал в Радиново и тамошната Индустриална зона. Проверката ще им е лесна, понеже на тези места съответните оператори едва имат няколко чартички на EDGE. Разбира се навсякъде , ако се поразходиш малко, ще намериш обхват, но това не трябва да е така. Ще видим какво ще направят.
на 22.07.2016 г.
+4
 
 
Абе, к'ви дебели стени ви смущават сигнала, бе! И моите са дебели ( вилна зона на 15 км от Пловдив) и сигналът на виваком ( мобилен нет) е перфектен. Обаче, като сляза в Кичука на гости и няма никой почти. Имам и друг нет в къщата, някаква малка фирма, един Веско ни обслужва, и е брилянтен просто. Уай-фай-ът 'захапва' и по двора даже. Големи шмекери са тия оператори.
+4
 
 
Даа, потвърждавам за Крумово!!! От години прекъсва обхвата и то през минути!
+4
 
 
И Браниполе е на 2км от Пловдив но качеството на разговорите, чрез Теленор е отвратително. Постоянно прекъсва или не се чуваме. Обадихме се на оператор и ни казаха, че мрежата е перфектна. Явно цялата фирма над 20 човека сме с развалени телефони :-)
+3
 
 
Искам да споделя, че най - зле с покритието са Виваком. Често им се губи обхвата, защото когато съм говорил с някого който не ве движи ми се разпада разговора, а после при последващото набиране ми се съобщава че абоната не е на линия или му е изключен телефона, после след секунди ми се съобщава с смс че абоната си е включил телефона. След като успея да проведа разговор чоеека ки съобщава че не му е падала батерията. Друг ороблем пак с Виваком. Имам роднини в с. Манолско конаре. При разговор с тях сигнала се накъсва и често се разпада. Просто явно сигнала на антената в селото е слаб. Ужасна е комуникацията. Докато чрез Теленор със селото е добра връзката.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: