Пловдивчани искат асфалтирани улици в местността "Терзиите"

Автор: Мария Морунова
Коментари (5)
07:45 / 23.11.2014
14392
Жители на местността "Терзиите" се оплакват от липсата на асфалтирани улици. Ето какво пишат на редакционната поща на Plovdiv24.bg.

"В местността "Терзиите" (входа срещу завод "Филикон" на "Коматевско шосе") живеят десетки граждани на гр. Пловдив. Районът се води извън регулация и всичко, което се прави е със средствата и добрата воля на живущите тук хора.

Пътят, който започва от "Коматевско шосе" и стигащ до всяка една къща, е черен, кален и е в окаяно състояние. Всичките опити и жалби, подадени от гражданите към район "Западен" стигат до обяснението, че местността е извън регулация и не може да се направи нищо.

Отпуснати бяха няколко камиона фрезован асфалт, които бяха крайно недостатъчни. Принудени бяхме със собствени средства, събрани от всяка къща да запушим грамадните "ями" зеещи в района. На всичкото отгоре в последните 2 седмици минават огромни камиони, които превозват инертни материали към софийската жп линия. Те разбиват пътя до неузнаваемост! При всеки един валеж се образуват нови дупки, а тежките камиони освен че носят кал, допринасят дупките да се превръщат в кратери!

Молим Plovdiv24.bg (от името на всички жители на района) да съдейства за решаването на проблема".

Репортер на сайта отнесе проблема до районната администрация на "Западен". От там подчертаха, че наистина местността е извън уличната регулация на Пловдив. Въпреки това обаче всяка година се предвижда някакво количество трошен асфалт, с което поне до известна степен да се облагородят улиците.

Тази година са били предоставени в "Терзиите" около 150 кв. метра трошен асфалт.

"Площта обаче е много голяма и не можем наведнъж да я асфалтирама. Затова и догодина отново ще осигурим такъв трошен асфалт", коментира кметът на "Западен" Димитър Колев.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив
За увеличение на стандартите и възнагражденията в социалния секто...
Нямат спиране: Шофьор "лети" със 150 км/ч на пловдивски булевард,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).