Пловдивчани: Общината хвърля прах в очите на Темида

Автор: Георги Василев
Коментари (3)
07:29 / 16.01.2020
6238
След публикуването на последния материал на Plovdiv24.bg по повод намерението за застрояване на парка зад хотел "Санкт Петербург“, с редакцията ни се съврзаха разгневени представители на инициативния комитет, които изразиха убеждението си, че община Пловдив не защитава интересите на гражданите, а само "заблуждава“ обществото с фрази като "вървим в една посока“.

По думите им, ябълка на раздора е съдебно-техническа на арх. Параскева Миленкова по съдебното дело на фирма "Парадайс Гардън Резидънс“ ЕООД срещу мълчаливия отказ на община Пловдив за издаване на разрешение а изработване на проект ПУП-ПРЗ.

В протокола от делото, вещото лице заявява: "има изградена полуподземна тоалетна, която е разрушена, има огромна основа в източната част на имота, там терена е по-висок. Вратите са отворени, долу има мазе, което също не се поддържа. Останки от някаква сграда, отдолу с мазе, "бардак“. Това съм видяла на место от вън. Отделно са заснети в кадастъра. Осветителни тела, алеи, които не са с твърда настилка. Като растителност не видях видове характерни за ландшафта на градска среда. Повечето са саморасли дървета. Ползвана е като градинка и сега се ползва“.

Жителите на квартала са категорични, че тези заключения на отговарят на истината. Според тях би следващо юрисконсултът, който защитава община Пловдив, да настоява за нова експертиза. Вместо това, от името на защитника, в протокола по делото е записано "Възразявам срещу двете заключения. По същество ще изложа доводите си. Нямам допълнителни искания за експертизи и други доказателствени искания“.

От инициативния комитет смятат, че по този начин не се защитават интересите на гражданите, а на инвеститора. Представител на инициативния комитет дори твърди, че е видял как съдебният защитник на общината се е ръкувал с бизнесмена Таха Рахман, който свързват със собственика на парка Байрям Солак. Това твърдение беше тотално опровергано от юрисконсулта.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (171):
23.04.2024 Бетонираха дърво в Пловдив
14.04.2024 Разпродават парка зад хотел Санкт Петербург за 14 млн. лева
06.04.2024 Битката за парка зад хотел "Санкт Петербург" изглежда почти загубена
04.04.2024 Няма да му се размине на бизнесмена, тръгнал да прави ремонт, без да
пита
05.09.2023 Общината придобива парка зад хотел Санкт Петербург?
14.08.2023 Паркът зад хотел "Санкт Петербург" се превърна в развъдник на змии и
гущери
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).