Пловдивчани: Господа управляващи, готови ли сте да посрещнете всички живущи в "синя зона" под прозорците си?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
19:04 / 28.12.2022
10793
Внимание, пловдивчани, готви се поредната подигравка с вас! Така читатели на Plovdiv24.bg започват сигнала си до медията ни:

"Здравейте, уважаема редакция,

Благодарение на Вашите публикувани материали успяхме да се преборим с нахалството и арогантността на псевдоинвалидите, а именно:

На 25.11.20 г. публикувахте материал "Андрешко си мисли, че прецаква системата“.

На 13.02.2021 г. публикувахте втори материал "Кой допусна синя зона да се превръща в безплатен паркинг?".

На 26.09.2021 г. публикувахте трети материал "Ето я наглостта на псевдо инвалидите! Задавам два неудобни въпроса на кмета!“.

На 13.02.22 г. публикувахте четвърти материал "Гледайте как се паркира безплатно в Пловдив! Това е цинизъм! Докога?“.

Вследствие на материалите служителите на "синя зона" се активизираха и започнаха да заскобяват нарушителите. Само за една седмица всички редовни "инвалиди“ изчезнаха и имаше достатъчно места за паркиране. Разбира се, както всичко в България, всяко чудо е за три дни. Към днешна дата служителите отново я карат по стария ред и зоната е пълна с такива паркиращи отново. Служителите се оправдават с очакването на новата наредба, макар че старата е ясна, че паркирането е безплатно само до три часа и то на място, обозначено със знак.

Към днешна дата равносметката е такава:

-  Псевдоинвалидите си спират по цял ден, където искат, без да плащат;

-  Живущите ги одраха, като им направиха пропуските за "синя зона" от 60 лв. на 150 лв.

- За сметка на горното, директорът на "синя зона" се поглези със скъп служебен автомобил.

Винаги когато мислиш, че по-зле не може да стане, администрацията ти подготвя изненада и те убеждава в обратното. Пловдивчани, покрай празниците общината се готви да гласува поредното безумие, което на практика ще сложи край на възможността живущите да паркират в съответната "синя зона", в която живеят и за която имат издаден платен пропуск.

Готвят се да гласуват текст, в който да приемат, че издаденият и платен пропуск важи само за конкретна улица, а не за съответната "синя зона". Това е безобразие, тъй като дори в момента се обикаля по половин час, за да изчакаш някой да тръгне за да спреш и е абсолютно невъзможно да паркираш единствено на улицата по административен адрес.

На второ място, как ще се спира само на тази улица, като за редица улици издадените пропуски номинално, са повече от броя на очертаните паркоместа. Т.е. още изначално е невъзможно да спреш само там. Отделно има главни улици, по които потокът е огромен и желаещите да паркират на него са много повече, отколкото на други по-глухи улици.

За пример давам улица "Опълченска“, която излиза до Главната. Нека някой представител на "синя зона" да излезе и обясни на живущите там как ще стане това да могат да паркират само там. Нека обяснят: някой направи ли проучване, как тази промяна ще се отрази на живущите, направи ли замерване на натовареността на различните улици, какво е положителното въздействие на тази законова промяна, с какво това ще подобри качеството на услугата.

Това са задължителни реквизити  при промяна на едно законодателство и при въвеждането на един нов ред. И понеже нищо от това не е направено, идва поредният "пробив под Водната палата“. Отново се задава нескопосано решение и извращение на гърба на пловдивчани. Докога??? Още помним, какво се случи с ул. "Данаил Николаев", днес е зона, утре не защото живущите не желаели. Еми при това положение аз не виждам как някой ще желае "синя зона", като зона няма.  

Защо ще се плаща такава огромна такса от 150 лв. за нещо, което по никакъв начин не може да ползваш. 150 лв. е данъкът и таксата смет за един среден двустаен апартамент. А "синя зона" иска същата такса за нищо. Ще те карат да плащаш по два лева на час, ако си спрял на перпендикулярната улица на твоя дом. Нали затова се казва зона, нали затова нашите домове са в съответна зона, за която плащаме различни по методология данъци.

Това нещо приеме ли се така, управляващите нека бъдат готови за сериозни протести и действия. С този текст практически премахват паркирането на живущи в зоната срещу годишен абонамент.

Господа управляващи, готови ли сте да посрещнете всички живущи в "синя зона" под прозорците си? Изборите наближават, едва ли! Не правете поредния гаф и не се подигравайте с пловдивчани".

Виж коментарите (4)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).