Plovdiv24.bg пита: Да се забрани ли обратният завой на кръстовището на бул. "Христо Ботев" и ул. "Авксентий Велешки"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (159)
10:10 / 21.10.2013
21442
Група пловдивчани се обърнаха с молба към екипа на Plovdiv24.bg да поставим за публично обсъждане идеята да бъде забранен обратният завой по булевард "Христо Ботев" на кръстовището с улица "Авксентий Велешки" в посока запад-изток, тоест когато идвате от Централна гара или слизате от Бетонния мост и се движите в посока Центъра. Според Закона за движение по пътищата липсата на знак В23, забраняващ обратния завой, означава, че в момента той е разрешен.

Според мнозина точно на това място обаче се създава конфликтен момент, когато зелената светлина по булеварда дава сигнал, че правещите обратен завой могат да започнат маневрата. В същото време обаче зелен сигнал имат и идващите от "Авксентий Велешки", които искат да се включат по "Христо Ботев" и както добре се вижда на схемата, поради липсата на достатъчно място, се получава голяма вероятност за пътнотранспортно произшествие. Тук е мястото да спомене, че точно там улица "Авксентий Велешки" е разширена в двулентово платно и на светофара в час пик чакат две колони автомобили, които при зелен сигнал навлизат в булевард "Христо Ботев" и там се "сблъскват" с колите правещи обратен завой. Конфликтите са ежедневие и често се разминават на косъм. 

В същото време, точно за да се избегнат катастрофи, идващите от "Авксентий Велешки" пропускат правещите обратен завой по "Христо Ботев". Това обаче п
АНКЕТА:
Да се забрани ли обратният завой на кръстовището на бул. "Христо Ботев" и ул. "Авксентий Велешки"?

Да
Не
Нямам мнение

редизвиква огромни задръствания, които в час пик вечер, достигат понякога чак до новоткрития дом на културата.

Репортер на сайта се обърна към шефа на ОП "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев, според когото, за да се стигне до забрана на въпросната маневра, е нужно да се промени и част от Генералния план за движение в града. Според специалиста в конкретния случай при едновременна зелена светлина и за двата потока автомобили с предимство са движещите се по булеварда, който е път с предимство. Янакиев посъветва шофьорите за повече толерантност и търпение на пътя.

Очакваме вашите отговори в анкетата, както и мнението ви в коментарите под статията!

Виж коментарите (159)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).