ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив представя "Епископската базилика на Филипопол" на международното изложение във Велико Търново
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:39 / 14.04.2022Коментари (0)684
От 14 до 16 април 2022 г. в град Велико Търново се провежда 17-то издание на Международното изложение "Културен туризъм“. Форумът е най-авторитетната платформа за представяне на усилията на общини, културни институти, компании, граждански сдружения за развитието на културния туризъм. Участниците в изложението и съпътстващата го богата дискусионна програма представят нови обекти и социализирани забележителности, създадени атракции и услуги, издания за култура и туризъм, фестивали и празници, които разкриват самобитното очарование на регионите. Изложението предоставя уникална възможност за осъществяване на ефективни и ползотворни контакти и създаване на дълготрайни партньорски отношения.

Община Пловдив е традиционен участник в Международното изложение "Културен туризъм“. Тази година акцентът на представянето, който са подготвили експертите от отдел "Туризъм“ на общината, е поставен върху "Епископската базилика на Филипопол“. Само след няколко дни на 18 април – Международен ден на световното културно наследство, ще бъде чествана и първата годишнина от нейното откриване. Пловдивският щанд "Епископската базилика на Филипопол“ е заложил на атрактивен авторски дизайн, с характерни елементи и открояващ се бранд, който включва фрагменти от известните мозайки и препратка към някогашния вид на Базиликата с уникални медальони с различни видове птици.

Друг важен акцент от пловдивското представяне е свързан с престижното четвърто място, което градът спечели в класацията за "Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations и няколкото първи места в отделните категории на същата класация - "Най-добра културна дестинация в Европа“, "Най-романтични дестинации в Европа“, "Най-добри винени дестинации в Европа“, а само преди седмица и за "Най-добрата дестинация в България“.

Международното изложение за културен туризъм се провежда по инициатива на община Велико Търново съвместно с Министерството на туризма. Събитието е включено в Годишната програма за национална туристическа реклама. Форумът включва специализирано туристическо изложение с участие на общини, туристически компании, културни институти и дипломатически мисии и богата конферентна програма. Провежда се и Национален конкурс "Чети и пътувай“ в рамките на който изявени специалисти от областта на туризма, публичните комуникации, книгоиздаването и др. определят най-професионалните туристически сайтове, най-интересните туристически издания, най-ефективните журналистически рубрики и публикации, най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм, организирани от музеи, общини, браншови организации и сдружения, държавния и неправителствения сектор, университети и др.

На пловдивския щанд, експертите от отдел "Туризъм“ са подготвили множество рекламни материали посветени на Пловдив, на неговите културно-историческите забележителности, богат културен календар, както и най-новите информационни и рекламни материали за обекта "Епископската базилика на Филипопол“.

Сред първите гости на пловдивския щанд бяха зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева, кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, представители на дипломатическия корпус, Корхан Кюнгерю, генерален консул на Република Турция в Пловдив и други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: