ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив показа Топ 10 на най-изявените млади личности на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:30 / 01.06.2018Коментари (1)11096
На 31 май, от 19:00 ч., на Римския стадион в Пловдив,  Junior Chamber International – Bulgaria (JCI Bulgaria) отличи и награди Топ 10 на “Най-изявените млади личности на България" за 2018 г. Церемонията по награждаването и целият проект тази година е дело на JCI Plovdiv -  локалната секция на иначе международната организация.

"Тази година форматът на конкурса еволюира много. Благодарение на нашите партньори в лицето на Община Пловдив и "Старинен Пловдив“, ние успяхме да проведем церемонията на по-видимо място и да поставим темата, за неуморния труд и успеха на младите хора в България, в центъра на събитията в Пловдив. Историите на нашите ТОП 20 стигнаха до ушите не само на всички наши гости, но и на случайни минувачи, а тези истории са сърцето на позитивната промяна. Те трябва да бъдат чути и подкрепени.“ – споделя Валентина Куцева, главен организатор на събитието тази година. 

Церемонията беше открита от младия гайдар Петър Бодуров, който накара гостите да настръхнат под звуците на България. В програмата участие взеха и Emition Dance Studio с едно многопластово хип-хоп изпълнение на деца и младежи от 8 до 25 годишна възраст. Всички гости бяха омагьосани от младата певица Мария Добрева – възпитаничка на Училище за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив. Първоначално тя изпълни нежната балада на Михаела Филева "И аз съм тук“, а в края на церемонията тя, в дует с нейната съученичка Стефка Станкулова, взривиха сцената с песента "Заедно“ на триото Графа, Любо и Орлин. 

Гости на церемонията бяха отличените в Топ 20, членовете на журито, членове на JCI Bulgaria от всички секции в страната и местните партньори на организацията. Благодарение на централната си локация, събитието беше напълно отворено за всички хора от Пловдив и страната. Сред официалните гости на церемонията бяха президента Росен Плевнелиев и зам. кмета на гр. Пловдив Стефан Стоянов, които освен, че бяха част от журито тази година, също така дадоха начало на церемонията и участваха в  награждаването на младите лидери. 

Още в началото на месец май JCI Bulgaria отличи ТОП 20 на "Най-изявените млади личности на България“, които бяха избрани сред над 100 подадени кандидатури тази година. Журито, съставено от 25 признати експерти в своята област, излъчиха ТОП 20 след административна оценка, а в последствие по време на дискусия на живо успяха да отсеят и финалистите в десетте категории, които оглавиха ТОП 10 на "Най-изявените млади личности на България“. 

Ето ги и победителите: 

В категория Политически, правни и/или държавни въпроси - Вяра Савова, създател на Sofia Legal Hackers и член на управителния съвет на "Лечение без граници". Наградата беше връчена от президента Росен Плевнелиев. 

В категория Бизнес, икономика и/или предприемачество – Момчил Кюркчиев, съ-основател и изпълнителен директор на Leanplum. Наградата беше връчена от Георги Стоев, икономист и съ-основател на Industry Watch и TrakiaTech. 

В категория Личностно развитие и/или постижение – Михаил Стефанов, създател на платформата "Мини машини“. Наградата беше връчена от Мая Донева, съ-основател на The Social Teahouse във Варна и управител на Карин дом. 

В категория Иновации в медицината – Станимир Сираков, лекар в отделение по Образна диагностика към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" – София и иноватор за територията на България. Той въвежда редица съвременни техники и устройства в полето на ендоваскуларната терапия. Наградата беше връчена от Елиза Георгиева, основател на Фондация "Иван Рилски“. 

В категория Академично лидерство и/или постижение – Тодорка Александрова, български учен с над 50 научни труда, развиващ дейност не само в България, но и в престижния японски университет ВАСЕДА. Наградата беше връчена от Проф. Николай Денков. 

В категория Културно постижение – Веселина Сариева, фондация "Отворени изкуства", галерия “Сариеви“ и artnewscafe, но най-позната като инициатор на фестивала "Нощ на музеите и галериите“. Наградата беше връчена от Галинка Павлова, зам. председател на Българския лекарски съюз. 

В категория Принос към децата, световния мир и/или човешките права – Николета Попкостадинова, основател на Loveguidе - платформа, която осигурява достъпно и ефективно сексуално и здравно образование на тийнейджъри. Наградата беше връчена от Надежда Дерменджиева, Изпълнителен директор на "Български фонд за жените“. 

В категория Морално лидерство и/или опазване на околната среда – Калин Христов, основател на "Зеленият отбор на България“. Наградата беше връчена от Георги Генчев, съ-основател на "=Информационния портал за неправителствените организации в България. 

В категория Наука и/или технологично развитие – Емилиян Енев, предприемач в областта на мобилните технологии и CEO на компанията ReCheck. Наградата беше връчена от Йовко Ламбрев, IT-предприемач и съ-основател на технологичния хъб TrakiaTech. 

В категория Хуманитарно и доброволческо лидерство и/или постижение – Михаела Стойкова, председател на СНЦ “Операция Плюшено мече". Наградата беше връчена от Бойко Благоев, ръководител отдел Комуникации на Европейската комисия в България и представител на г-н Огнян Златев. 

Церемонията е финалният етап от международния проект The Outstanding Young Persons – TOYP ("Най-изявените млади личности"), който се осъществява за четвърта поредна година у нас. Програмата цели да отличи с национално признание постиженията на млади личности между 18 и 40 годишна възраст, които са пример за подръжание и създават положителна промяна в България. Конкурсът се провежда в над 100 държави по света, в които Junior Chamber International (JCI) има присъствие.  

Кандидатурите на българската "великолепна десятка“ вече са подадени към организаторите на международния конкурс. Очакваме с нетърпения да разберем дали някои от нашите претенденти няма да заеме ключова позиция в ТОП 10 на света. 

Желаем им уепех!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този Римски стадион преди не много дълго време беше едно изоставено място, почти като връх Бузлуджа, докато после го стегнаха и го обзаведоха.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: