ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Плеймейтка забърка в мегаскандал известен пловдивски пластичен хирург
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:03 / 02.02.2017Коментари (2)36923
©
"Проблемът е, че в България се показват някакви лица и си правят реклама. Казват, че дават нещо като спонсорство, а такива неща не съществуват. Надявам се само това да не е практиката." Така Мис Плеймейт 2015 Ася Капчикова коментира пред "24 часа" скандала между нея и пластичния хирург д-р Ангел Енчев. 

Всъщност скандалът не е нов, но се разгоря отново след участието на бившата приятелка на Криско в "Шоуто на Слави" във вторник вечерта. Когато Капчикова печели конкурса, д-р Енчев отказал да даде обещаната награда от 10 000 лв. на победителката. Тя предложила тази сума да отиде за импланти на онкоболна жена, вместо да си постави силикон в бюста. 

Лекарят, който всъщност бил спонсор на конкурса за плеймейтки, обяснил на Капчикова, че 10-те хиляди лева са цената на неговия труд. Затова поискал от победителката тя да плати още 4000 лв., за да помогнат на болната жена. Плеймейтката отказала наградата и успяла да намери фирма за импланти, за да реши здравословния проблем на жената. 

"Не мисля, че трябва още да го коментирам, защото то е факт и няма да се промени. Други хора застанаха зад инициативата ми", каза Капчикова пред "24 часа". 

"Има ваучер, който се дава, а всъщност не съществува Още преди година, веднага след финала на конкурса, стана големият скандал", обясни Мис Плеймейт

Жената, на която тя предостави операцията, се казва Йорданка Цонева.

"Бях създала страница във Фейсбук "Дарявам женственост" и в нея се включиха около 40 жени. От тях останаха 12, защото не всички искат да получат публичност, някои се притесняват от това. Йорданка Цонева беше избрана на случаен принцип. 

Първо нейното място беше заето от друга жена, която по-късно се отказа, защото прецени, че има финансова възможност и преотстъпи наградата си. След това изтеглихме Йорданка. Всъщност много жени имат този проблем, но не желаят да му дадат гласност. Фирмата за импланти, която ме потърси и на която станах рекламно лице, се свърза с мен и пожела да застане зад инициативата на моята кампания. 

Тя пое финансирането на цялата операция и осигури доктор. Много жени не обръщат внимание на този проблем. Статистиката в България е, че около 3000 жени не успяват да се преборят с рака на гърдата", разказа Ася Капчикова. 

Избраната от нея жена - Йорданка, е изключително благодарна за шанса, който е получила, "да се почувства отново жена". Още преди да разбере за кампанията, тя била решена да си направи такава операция, но парите не ѝ достигали. Ходила до различни фирми, но стигнала до задънена улица.

"Нямаше никакъв отклик от страна на бизнеса. Всеки казваше: "В криза сме, не можем да заделим никакви пари." А Цонева не търсела големи суми. Искала малко по малко да събира средствата, като разбира се, отделя и от собствените си пари. "В крайна сметка нищо не се получи." Нейна съученичка, която живее в София, случайно видяла кампанията на Ася Капчикова. 

Изпраща линк на бившата си съученичка, като към него добавя простичкото "Опитай". Цонева изпратила съобщение на страницата, а те веднага ѝ отговорили. "Шансът, който ми се предоставя, е изключителен". Русенката вече е била на първия си преглед. "При мен нещата са по-сложни. Вследствие най-вече на лъчетерапията имам поражения на кожата, което не предразполага за имплант. За радост докторът ми предложи друг вариант. Като се затопли времето, ще започнем със самите процедури." 

Много жени страдат от рак на гърдата и се притесняват. "Познавам такива, те постоянно се оглеждат да не би някой да ги гледа, защото се чувстват непълноценни. И аз съм минала през този етап, и аз съм изпитвала същите страхове. Проблемът е психологически. Когато влезе красива жена, ти се оглеждаш и в един момент си казваш: "Ох, как искам да съм като нея и да не трябва да омотавам шал, за да прикривам белези от операция", казва Цонева. 

Пристигането ѝ в София не било лесно. За това ѝ помогнали Миленка Попова, Даринка Илиева, както и бившият ѝ работодател инж. Иван Иванов, на които тя благодари чрез вестника ни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
така е, богаташите са големи циции, на оня свят ли ще си носят парите...
+7
 
 
Каквото и да обясняват Енчеви, изложиха се като селски кифладжии. Браво на Ася Капчикова! Проявила е инициатива и е успяла. Та реално е помогнала с нещо за нуждаещ се човек, а не на бизнеса на онзи фалшив бизнесмен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: