Пламен Панов: В Пловдив винаги се случва нещо, което пълни емоциите на хората на пълни обороти

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:10 / 09.09.2023
4028
Добавената стойност на "Есенен салон на изкуствата" в Пловдив е огромна. Това каза в предаването "Цветовете на Пловдив" на Радио "Фокус" Пламен Панов, зам.-кмет "Култура, археология и туризъм" в Пловдив. "В дългосрочен план – виждате, аз говоря тук и за млади хора, които участват в събитията и за това, че по-опитни предават от своя огромен опит и това е инвестиция в бъдещето.

Одухотворяването, образованието – това е, когато говорим за културните събития. И нещо, което си говорим в последните 12 години в Пловдив – събитията са двигател за привличането на туристи. Пловдив от много време вече е утвърден град и ние много добре знаем, че хората в България предпочитат да го посещават. , И когато искат да намерят някакво събитие, където да отидат, винаги първата им идея е да видят какво става в Пловдив. Защото винаги в Пловдив се случва нещо, което кара хората и сърцата на хората, и пълни емоциите на хората на пълни обороти, ако мога да кажа", добави Панов. 

"Есенен салон на изкуствата" започва в началото на септември и завършва месец ноември. 

Пламен Панов посочи отново какво говорят цифрите за посещаемостта в Пловдив.

"Много е важно да го кажем, защото трябва да си го напомняме. Събитийността, културното наследство, промотирането и опаковането на културното наследство и на събитийността, и популяризирането на града като дестинация, за първото шестмесечие е довело до реализирането на 305 859 нощувки. Това, спрямо първото шестмесечие на 2019 г. е близо 30% ръст при реализираните нощувки.

През 2019 г. за същия период е имало 235 762 нощувки. Така че говорим за хубава година и в туризма на Пловдив, и въобще за туристическия бранш, когато има доста приходи и за местата за настаняване, вярвам, и в заведенията, които предлагат храна и напитки за пловдивчани", каза още зам.- кметът на Пловдив.

Виж коментарите (0)

Още по темата (93):
16.05.2024 Мила Павлова: Фестивалът "Дни на музиката в Балабановата къща" е помогнал на над 1900 млади български музиканти
14.05.2024 "Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на Пловдив"
07.05.2024 Любозар Фратев за "Вино и гурме" в Пловдив: Няма лошо време за пиене на
вино
07.05.2024 От Дионисий до Орфей - наслада за сетивата и душата, само в предаването "Цветовете на Пловдив"
30.04.2024 Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази година, слушайте в предаването "Цветовете на Пловдив"
21.04.2024 Диригентът на пловдивския хор "Детска китка" за емоциите и впечатленията от турнето в Япония
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).