Пламен Панов: Кино "Космос" е ключов обект за последващото развитие на културния живот в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
15:01 / 18.10.2023
3994
Кандидатът за общински съветник от политическа партия ГЕРБ Пламен Панов отново припомни за проекта кино "Космос", неговата реализация и значението му за града. Ето какво сподели той във фейсбук, видя Plovdiv24.bg:

Един от акцентите в програмата за култура на г-н Костадин Димитров кандидат за кмет на Пловдив от партия ГЕРБ е реализацията на проекта за кино "Космос“, за да може Пловдив да има нов и модерен многофункционален център за култура по всички съвременни стандарти, както и оформяне на модерно, наситено с активности градско площадно пространство.

Съзнаваме ясно, че кино "Космос“ е ключов обект за последващото развитие на културния живот в града, особено и предвид заявката, която даваме, че бюджетът за подпомагане на творците в града ще продължава да расте. На Пловдив със сигурност му трябва още едно сценично пространство за изява на културната общност.

Киното е ключов приоритет и заради огромната енергия, която това изоставено (за съжаление) пространство генерира покрай титлата Европейска столица на културата. Ключово е и заради хората, които преди години го спасиха от събаряне и превръщането му в паркинг.

Заедно с колегата Георги Стаменов - кандидат за кмет на район "Централен", активно работихме с проектантския екип, а през октомври 2022 г. представихме публично завършения технически проект и днес той е един от безспорните проекти, които гражданите на Пловдив искат да се случат. Положихме и усилие да уважим автентичната идея на арх. Чинков.

Към настоящия момент, проектът е съгласуван с всички инстанции, с действащо разрешение за строеж и изготвена документация за обявяване на обществена поръчка.

Нужна е само воля някой да натисне копчето, а аз знам и гарантирам, че г-н Костадин Димитров ще го направи!

За да се случи това, на 29.10. може да ни подкрепите с бюлетина #7 за кмет и кмет на район!

Ако прецените, че съм направил добри неща за града, сектора и гражданите, може да ме подкрепите с лична преференция в листата за общински съветници #123.

Купуването и продаването на гласове са престъпление

Виж коментарите (2)

Още по темата (120):
14.03.2024 Държавата отпусна 4 милиона лева за кино в Пловдив, което не работи от десетилетия
13.03.2024 Отлична новина за Пловдив и кино "Космос"
22.02.2024 Пак заговориха за ремонт на кино "Космос" и зоната около него
14.01.2024 Пловдивчани ги налегна носталгията за кино "Космос", повдигнаха отново въпроса за обновяването му
14.11.2023 Пламен Панов: Проектите за кино "Космос" и "Античният форум на Филипопол" трябва да се реализират през този мандат
10.08.2023 Слави Георгиев за кино "Космос": Тази язва в центъра на Пловдив да бъде ремонтирана
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).