ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Питат тракийци какви да са новите имена на отделните квартали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:13 / 05.05.2010Коментари (6)3409
© Plovdiv24.bg
Комисията за преименуването на кварталите в район „Тракия" ще предложи на Гражданския съвет алтернативни наименования, които задължително ще наложат масово допитване, информира шефката на комисията Златка Борисова. Например, един от кварталите е с алтернативите „Кан Крум" (заради паметника на българския владетел тук) и „Софроний Врачански" (заради намиращото се в квартала едноименно училище). Досега този квартал се водеше по официални документи жилищна група А - 4.

Дискусията на членовете от Граждански съвет „Тракия" по доклада на комисията ще се състои на 13 май в Заседателната зала на кметството. Освен новите названия на 13-те зони, на това трето по ред заседание ще бъде обсъден и начинът, по който тракийци ще решават как да се нарича кварталът, в който живеят, съобщи кметът на района Гиньо Матев.

Комисията предлага това да става по два начина - чрез анкетни листове, които управителите на етажната собственост да предоставят на всеки пълнолетен гражданин, а също и чрез интернет анкети в пространство към сайта на район „Тракия".

Гражданският съвет ще утвърди и график на цялата кампания.
Когато предложенията на комисията бъдат утвърдени от съвета, ще бъде организирана пресконференция, на която ще се огласят конкретните първи стъпки по реализирането на кампанията. Тя е началото на мащабен комплексен проект за хуманизирането и подобряване на достъпността в най-младия административен район на Пловдив.

На заседание на 13 май на избраният неотдавна нов Граждански съвет на „Тракия" ще бъде обсъдена и транспортната схема на съществуващите автобусни и тролейбусни линии. Чрез членовете и наблюдателите на доброволния консултативен орган беше извършено предварително проучване по квартали с над 200 анкетни карти. Подготвят се и алтернативни идеи и предложения за маршрутите и местоположението на спирките. След дискусията ще бъде изработени общо становище на Гражданския съвет и на районната администрация, които ще бъдат предоставени на работната група по изработване на нова транспортна схема на Пловдив, уточни Матев.


Още по темата: общо новини по темата: 8
20.01.2011 »
05.08.2010 »
10.06.2010 »
10.06.2010 »
05.06.2010 »
01.06.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нямат си друга работа, ами ще ми разделят Тракия на подквартали. Вече 22 година живея там и никой не се ориентира по имената на улиците, а по номерата на блоковете. По - добре ще е да се напишат номерата на всички блокове, отколкото да ми слагате подквартали! Аз знам само името на булеварда на който живея, но въпреки това си казвам номера на блока, а не името на улицата. Има къде къде по-важни неща за оправяне в тоя квартал...
0
 
 
Предлагам да се кръсти целия квартал " Инж. Гиньо Матев " и така да му засвидетелстваме обичта!
0
 
 
егати глупоста .. живея в Тракия от 20 години и не знам нито 1 улица ... всеки се оправя по номерата на блоковете, излишни работиs са тези подквартали ..а до ония дет се прави на много хИнтелигентен, Някъв комплекс от тракия ли имаш не мога да разбера ?
0
 
 
Живея в Тракия от 4-годишен, а сега съм на 32. Всички в Тракия се ориентираме по номерата на блоковете или някави по-известни сгради. Редовият тракиец не познава улиците, а дори и булевардите в Тракия. Въобще, този Гиньо да вземе да си довърши започнатия терен за пазар до 105 бл., че вече взе да се разкапва. Колите паркират отгоре и изпотрошиха голяма част от плочките, стоят камари с неположени плочки и въобще вече една година нищо не се пипа. Не да се занимава с глупости, нека поне малко си заслужи заплатата!
0
 
 
Ние сме си свикнали да се ориентираме по номерата на блоковете. На кого е нужно това преименуване, след като ние, тракийци, ще продължим да се оправяме по стария начин. Между другото и в момента навсякъде в Тракия има табели с имена на улици и булеварди, но дали има някой, който ги ползва за ориентация. Просто табелите си стоят и ръждясват.
0
 
 
оправете номерата на блоковете, а не имената на подкварталите!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: