Пищно българско хоро се изви в сърцето на парк "Лаута" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:37 / 18.03.2017
9036
Пищно българско народно хоро се изви в сърцето на парк "Лаута" в днешния слънчев съботен ден. Десетки пловдивчани танцуваха неуморно на тракийския празник на българската фолклорна музика, организирано от ГЕРБ - Тракия под надслов "На сбор в парк "Лаута" с оркестър "Канарите".

По време на сбора много от тях успяха да видят и да разговарят с кандидатите за народни представители на политическа партия ГЕРБ - Менда Стоянова, Атанас Ташков, Александър Държиков, Атанас Узунов, Димитър Лазаров, Петър Петров, Тошо Пашов и Мирослав Тенев.

"Надяваме се на Вашата подкрепа, защото трябва да продължим развитието на район "Тракия", на Пловдив, на България. Искаме нашите деца да имат едно добро бъдеще", с тези думи кметът на район "Тракия" Костадин Димитров се обърна към събралите се пловдивчани.

"Благодаря Ви, че сте тук, благодаря Ви, че сте довели децата си, защото така ще ги възпитаваме в българските национални традиции, в любовта към българската народна музика, в патриотизъм", каза Менда Стоянова

Тя прикани всички да излязат на 26 март и да гласуват с 11 в бюлетината - за реалните решения за България, за да се развива тя по начина, по който това ставаше през последните 2 години.

"Гласувайте за развитието на град Пловдив, на нашия Пловдив, признат за индустриалната столица на България, за транспортната столица, за IT столицата на България, а 2019 ще бъдем европейската столица на България", с тези хубави думи Менда Стоянова призова от името на всички кандидати за народни представители за подкрепа.

За доброто настроение на малки и големи се погрижиха талантливите музиканти и певици от прочутия оркестър "Канарите". Те изненадаха множеството от хора с изпълнение на любими авторски и автентични български народни песни.

В своята програма политческа партия ГЕРБ залага на приемане на национална стратегия за развитие на изкуствата, културните и творчески индустрии, културното наследство и културния туризъм.

Приоритетно ще се финансират дейности по опазване на културното наследство, което ще се дигитализира, като се осигури достъп до електронни регистри и публична база данни за него. Ще бъдат подобрени условията и мерките, насочени към предоставяне на допълнителни публични и алтернативни средства, насочени към модернизиране на мрежата от културни институти, читалища и библиотеки в страната. 

Ще се създадат и условия за подкрепа на участие на български творци на пазара на изкуствата и културата в Европа. На изборите за представители в 44-тото Народно събрание на 26-ти март ПП ГЕРБ е под № 11 в интегралната бюлетина.


Виж коментарите (2)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).