ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пепа Деведжиева: "Синя България" е за връщане към нормалността в политиката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 23.05.2024Коментари (0)2576
©
Ние сме против държавната намеса, която тормози бизнеса. Това каза Пепа Деведжиева от "Синя България", която е на второ място в пловдивската листа за предстоящите парламентарни избори:

- Защо уморените от избори хора изберат коалицията "Синя  България" на 9 юни, г-жо Деведжиева?

- Защото "Синя България" е за връщане на нормалността в политиката, нещо, от което държавата се нуждае, за да тръгне отново в правилната посока. Достатъчно гледахме сглобки, ротации, съглашения, споразумения, некоалиции и какво ли още не. Всичко това беше режисирано и изиграно на политическата сцена, за да бъдат отвратени гражданите и да не отидат да гласуват, от което биха спечелили само партиите с твърд електорат.

А "Синя България" ще работи за връщане към нормалността, което може да се случи само когато се води дясна политика – с минимална намеса на държавата в бизнеса, нормални и събираеми данъци, за да престане тегленето на кредити, които после да се раздават като всевъзможни помощи на калпак. Всички ние ще плащаме тези заеми години, все пак безплатен обяд няма. А и всички вече сме отвратени от скандали, пачки, пудели, от персонални нападки с език на омразата. Трябва да се говори не за конкретни личности, а за политика, иначе няма да имаме нормална държава, а за това копнеят всички хора.

- Не се ли страхувате обаче, че десните мерки са непопулярни? Хората се научиха на помощи – социални, за ковид, компенсации за цените на тока...

- Ние 45 години сме живели в един строй, в който всички получаваха поравно - еднакви заплати, еднакви рокли, еднакви ризи... И в един момент обществото се изправи и каза: Стига с това!" Трябва да има конкуренция и знаещите и можещите да успяват, за да предлагат на по-малко можещите и знаещите работни места, и всеки да се стреми да се образова, за да напредне. Ние забравихме какво е да изискваш добро образование, а когато няма добре образовани и здрави хора, за каква икономика можем да говорим въобще?

Да раздаваш помощи на всички поравно, е червена социалистическа политика, не е обществото, за което хората скочиха преди 35 години. Затова и големите работодатели са толкова против раздаването на пари на калпак. Не може всички да са равни – нито по ръст, нито по килограми, нито по социален статус, просто всички имаме различни възможности.

- Като човек, който цял живот работи в частния бизнес, дайте пример за намеса на държавата, която спъва развитието му.

- Веднага посочвам минималната работна заплата, която е еднаква за всички. Нима е еднаква работата на един чистач с тази на един санитар или на някой служител, който има доста отговорности? Един и същ размер на възнаграждението е нещо несправедливо, защото сферите на дейност са много различни, както са различни и хората – като знания, умения и работоспособност.

Това е много сбъркана политика. Бизнесът е много притиснат и от несигурността, нека само погледнем колко законодателни промени бяха направени в последните 3 години на принципа "поправки на поправките", колко такси се вдигнаха и колко данъци се промениха. Някои от тях са недопустими – не може от бизнеса  да се събира авансово данък печалба, например.

Ако, да кажем, през миналата година ти си платил 50 000 данък печалба, през тази го дължиш авансово. Ами че ти може да фалираш, как така ще дължиш авансово данък, като може да не си на печалба? Проблем са и касовите наличности, които се декларират на всеки 3 месеца и парите трябва да са налице. Но има много издадени фактури, по които не са постъпили плащания по ред причини. Но се води, че ти си взел тези пари, и ако ти дойдат на проверка, трябва да ги имаш. Това не е ли рекет? Това са все неща, които тормозят бизнеса, и в "Синя България" сме категорично против такива практики от страна на държавата.

- За какво да гласуват пловдивчани този път?

- Нека първо добре да помислят, да огледат личния си живот – от какво са доволни и от какво не, и тогава да направят своя избор. Аз лично смятам, че "Синя България" е пътят към бъдещата силна десница. Не е далеч времето, които десни някога партии, които после завиха към либералното, ще дойдат при нас. Визирам ДСБ и "Да, България". Затова и нашият слоган е "Синя България, защото има смисъл".

Купуването и продаването на гласове са престъпления!


Още по темата: общо новини по темата: 591
15.06.2024 »
15.06.2024 »
14.06.2024 »
14.06.2024 »
14.06.2024 »
14.06.2024 »
предишна страница [ 1/99 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Европейско първенство по футбол 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: