Педагогическа практика се проведе в ЦДГ "Бреза"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:07 / 28.01.2016
4078
Педагогическа практика се проведе в ЦДГ "Бреза" в район "Северен" на тема "Хайде всички с нас да играем в този час!".

Организатор на събитието е РИО - Пловдив в лицето на Добринка Минева, а многобройни гости на събитието бяха директори и водещи учители от Пловдив и от областта.

С особено внимание бяха посрещнати заместник-кметът на район "Северен" Лариса Кътова, секретарят на района Десислава Йорданова и главният експерт "Образование и култура" Нели Нончева.

Домакинът на събитието Нели Димитрова - директор на ЦДГ "Бреза", представи историята на градината и основанията за гордост от екипа на педагозите в нея - почти всички носители на ПКС.

Педагогическата практика беше реализирана в първа възрастова група с образователно направление "Социален свят". Забавните игри бяха насочени към формиране у децата на разбирането за необходимостта от съвместните дейности на хората, както и изграждане на представи и умения за адекватно социално поведение.

За малчуганите особено емоционално бе да си сътрудничат с възрастните гости, в процеса на което проявяваха грижа за всички участници в игрите и се съобразяваха с груповите норми.

Особено интересно за гостите беше посещението в първа група, където децата работиха на интерактивна дъска и се справиха блестящо с изпитанията, поставени пред тях.

Педагогическата практика приключи с богата презентация, описваща опита на детското заведение в провеждане на дейности съвместно с родителската общност. 

Гостите бяха впечатлени от разнообразните идеи и осъществени начинания с родителите и споделиха, че ще отнесат в своите детски заведения наученото и преживяното в този ден в ЦДГ "Бреза".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).