Пазете се, сега загиват най-много хора

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
06:51 / 30.07.2022
2100
Близо 200 души са загинали на място при катастрофи по пътищата у нас за последните три месеца. Това съобщи пред журналисти в Пловдив през седмицата Владимир Тодоров, председател на Българска асоциация на пострадали при катастрофи, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "В момента сме в месеците с най-много загинали в годината - през юни, юли и август загиват по около 60-70 души", каза Тодоров. 

Усложнената обстановка е свързана и с повишения трафик на гастарбайтери,  румънски туристи и други, които карат доста агресивно и неразумно, знаят че за тях няма сериозни последствия", добави Тодоров.

Българите също тръгват по почивки през тези месеци, а цялата тази картина води до тежки катастрофи. 

Недопустимо е и инфраструктурата да не е добра, според Владимир Тодоров, който даде пример с днешна катастрофа на АМ"Тракия", при която тир се е ударил в предпазна стена, тъй като най-вероятно там е нямало обезопасяване. 

Всички тези фактори и лошата инфраструктура и недобро обучение на шофьорите, както и лошата санкционна политика на държавата, която не е ефективна, ръст на пияните и дрогираните шофьори дават този краен негативен резултат, който имаме.

Всички тези фактори не са реформирани, смята Тодоров. Трябва да има решения на отговорни фактори на национално и на местно ниво. Тази координация  засега липсва, смята той.

Гледайте повече във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта
Професорка осъди УХТ за дискриминация
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).