Пазарджишкият джигит от колелото на Панаира отърва 3 бона глоба

Автор: Георги Василев
Коментари (4)
08:18 / 15.01.2021
21784
Пазарджишкият джигит, дрифтирал в кръговото на Панаира в Пловдив, успя да отърве наложената му глоба от 3000 лева, след като обжалва наказателното постановление пред административния съд под тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че мъжът карал лек автомобил "Мерцедес Ц 200 ЦДИ", решил да тества ръчката и направил  няколко кръга на кръговото движение при висока скорост, което довело до свистене на гуми и занасяне на задницата на автомобила. Това станало пред очите на двама служители на пловдивската полиция, които веднага спрели автомобила за проверка и наложили умопомрачителна глоба. Книжката на водача била отнета за една година. Санкцията първоначално била потвърдена от съда, но паднала след касационна жалба.

От документацията около нарушението не ставало ясно каква точно била скоростта на колата, нито колко кръга е направил на въпросното кръгово кръстовище, за да се обоснове извод, че нарушителят е използвал пътя за други цели различни от предназначението му за превоз на хора и товари. Пишело само, че мъжът е управлявал лек автомобил "Мерцедес Ц 200 ЦДИ" и на кръстовище с кръгово движение е извършил няколко кръга с висока скорост“.

Според съда, управляването на МПС с превишена скорост е самостоятелно административно нарушение и подлежи на административно наказание по друг член от закона. Преминаването през кръгово кръстовище два, та дори и три пъти също не може да се определи като неизползване на пътя по предназначение, когато се касае за объркване на водача на автомобила и пропускане на правилния изход от въпросното кръстовище.

Твърдението, че мъжът управлявал автомобила по начин, предизвикващ свистене на гуми и занасяне на задницата му, не фигурирало в документите, което нарушавало правото на защити на нарушителя.

Затова глобата била отменена, а шофьорът може да си получи обратно книжката. Решението е окончателно.

Виж коментарите (4)

Още по темата (88):
15.04.2024 Участници в организирани гонки видяха приближаващи униформени, МВР остана с пръст в устата
08.04.2024 Пловдивската полиция показа мускули
13.09.2023 Шумът от мотори - най-големият терор за пловдивчани
31.07.2023 Шумни мотори продължават да тормозят пловдивчани
26.06.2023 Пловдивчанин за гонките: Въпрос на време е да има жертви
11.06.2023 Притеснителен сигнал: Докога ще застрашават живота ни в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).