Парк "Каменица": През лятото-естрада, през зимата - ледена пързалка!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
14:51 / 18.04.2012
8390
В парк "Каменица" ще бъде изградена открита естрада, а през зимата съоръжението ще се ползва за ледена пързалка, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи кметът на "Източен" Петър Петров по време на презентацията си на 4-годишната управленска програма на района. Освен това, мястото ще бъде изолирано от шума на бул. "Източен" посредством акустична ограда, разказа още Петров.

Строителната програма на района включва изграждането на нов парк на площ от 7 дка в пространството между ул. "Богомил" и ТУ (кв. "Гладно поле"), както и на 6 нови детски и 3 кучешки площадки. В "Източен" ще се увеличи броят на стените за графити, ще станат факт и велоалеите. 

През лятото на тази година ще се проектира и новата детска градина "Чайка" за 8 групи, като необходимите близо 2 млн.лв. ще се търсят чрез публично-частно партньорство. Тя ще се намира до стадион "Ботев" и се предвижда да бъде построена на мястото на сегашната градина със същото име.
 
Обмисля се идеята една от сградите на ул. "Прохлада", които са към Социалното министерство да бъде превърната във временен приют за бездомници. 

Очаква се до края на лятото администрацията на "Източен" да се измести в бъдещата сграда на кметството, а именно в бившия хотел на Ванко1. Постройката се нуждае от ремонт и обзавеждане.

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).