Пак отложиха решението за ОУ "Райна Княгиня"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
13:52 / 14.03.2024
2148
Общинските съветници на Пловдив отново не постигнаха съгласие по въпроса за определяне на участник, спечелил конкурса за стола на ОУ "Райна Княгиня". Казусът влиза за пореден път в заседателната зала на ОбС, предизвика дискусия, но в крайна сметка точката бе оттеглена за следващата сесия, предава Plovdiv24.bg.

Началото на отпора срещу даването на разрешение за сключване на договор с избраната след конкурс фирма "Фууд деливъри експрес" ЕООД даде изказването на Яна Димитрова от "Браво, Пловдив". Юристката заяви, че има сигнали от много родители, недоволни от изхранването на децата им, но ги е страх да изразят явно позицията си. Подчерта, че да си общински съветник, е преди всичко морален акт и призова колегите си да гласуват против. 

Стефан Шилев от групата на ГЕРБ-СДС заяви, че въпросните сигнали би трябвало да са адресирани и до общинските съветници. "Виждаме колежката нахъсана, но малко в повече ми идва тази нахъсаност. Ако има доказателства – да се представят. Директорът (б.а. - на училището) не е тук, а той е пускал поръчката" - коментира Шилев. 

В хода на дискусията стана ясно, че "Фууд деливъри експрес" и в момента изхранва децата, макар че няма договор. Минка Сърнешка от "БСП за България" съобщи, че в приемните си получават много оплаквания от изхранването в училищните столове и столовете за възрастни и затова още на следващото заседание групата на социалистите ще внесе предложение за създаване на специализирано общинско предприятие. 

Независимият съветник Али Байрям призова колежката си Димитрова да представи повече данни, че фирмата е опасна и предложи точката да се отложи. 

"Тази точка вече започва да досажда на всички, трябва да гласуваме или ДА или НЕ. Моето предложение е да отхвърлим точката и да обявим нов конкурс. В миналия мандат Общинският съвет не е бил представен добре в конкурсната комисия – участвали са 3 съветници в подготовката на правилата, 2 са подписали протокола за избрания победител. Не е наша работа да коментираме качеството" - заяви бившият кмет на район "Западен" Димитър Колев, който е съветник от ГЕРБ-СДС. 

След кратка почивка за консултация на групите заместник-кметът Иван Стоянов  предложи от името на вносителя оттегляне на точката за следващата сесия, което беше прието. Това означава, че и на предстоящото заседание на 28 март съветниците пак ще се занимават с въпроса за стола на ОУ "Райна Княгиня".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).