ПУ връчва на внука на Андрей Громико званието "Почетен доктор"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:35 / 28.03.2012
1498
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На тържествена церемония днес, 28 март, Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" ще връчи званието "Почетен доктор" на дпн Алексей Анатолиевич Громико, съобщи ректорът доц. д-р Запрян Козлуджов.

Внукът на най-дълго заемалия поста министър на външните работи на бившия СССР Андрей Андреевич Громико пристига в Пловдив, за да се включи в Научната конференция "Русия в България и България в Русия: перспективи на сътрудничеството през 21 век".

Форумът ще се проведе на 29 и 30 март. Негови организатори са Факултетът по икономически и социални науки, Философско-историческият и Юридическият факултети на ПУ "Паисий Хилендарски", Центърът за руски език и култура и Асоциацията за европейски изследвания на Русия, обясни доц. Козлуджов.

Алексей Анатолиевич Громико е роден през 1969 г. Завършва с отличие историческия факултет на Московския държавен университет "М. В. Ломоносов". През 1997 г. защитава дисертацията си: "Неоконсерватизъм и нов лейбъризъм: политическата борба в съвременна Великобритания" в Руската академия на науките (РАН).

В момента заема длъжността заместник директор на Институт "Европа" при РАН, ръководител е на Центъра за британски изследвания и на европейските програми на Фонд "Русский мир". Громико е специалист по британски изследвания, европейска интеграция и международни отношения.

Има над 90 публикации, сред които са монографиите: "Политически реформизъм във Великобритания. 1970 - 1990 г.", "Модернизация на партийната система във Великобритания", "Образите на Русия и Великобритания: реалност и предразсъдъци", "Великобритания. Епоха на реформи" (главен редактор и съавтор).

Алексей Громико е старши асоцииран член на Колежа "Сейнт Антъни" в Оксфордския университет и носител на награда от Фондация "Уеб", Ръскин Колеж, Оксфордски университет. Той е и национален координатор за Русия в Комитета за наука на Съвета Русия - НАТО. Президент е на Асоциацията за европейски изследвания на Русия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).