ПУ връчва дипломи на успешно завършилите химици за 50-та поредна година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:18 / 25.02.2016
1224
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" вече 55 години обучава химици, а тази година Химическият факултет празнува 25 години като самостоятелен факултет. На тържествена церемония на 27 февруари, събота, дипломи ще получат 71 бакалаври и 76 магистри от випуск 2015 - юбилейния 50-ти випуск на факултета. 

Промоцията на абсолвентите ще се състои от 11:00 часа в Спортната зала на ПУ "Паисий Хилендарски" на бул. "България" № 236. Към дипломираните бакалаври и магистри с приветствия ще се обърнат ректорското и деканското ръководство.

Сред бакалаврите са 11 отличника. Първенец на випуска е Стиляна Стоянова Величкова от специалност Медицинска химия, с успех "Отличен" 5,96. Сред завършилите 6 магистърски програми двама са пълните отличници.

"Горди сме с нашите химици", подчерта деканът на факултета доц. д-р Веселин Кметов. 

"Випуск 2015 на Химическия факултет е 50-ият поред. Във факултета годишно се обучават около 500 бакалаври, магистри и докторанти в областта на химическите науки. Вярвам в успеха на нашите възпитаници! 

Някои от тях ще тръгнат по света, други ще са двигател на националната ни икономика, но нека всички помнят, че сме ги учили да упражняват химията за добруването на природата и човека. 

Нека останат съпричастни към факултета и подкрепят усилията ни за построяване на новата модерна сграда на Химическия факултет", пожела деканът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).