Отврат! Кучешки ла*на и поразии из пловдивски паркове и детски площадки!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
16:05 / 31.05.2018
8488
За отъпкани от кучета цветя, прегризани млади дръвчета и маркучи от поливни системи алармира директорът на ОП "Градини и паркове“ Стоян Алексиев. По думите му много собственици на домашни любимци изобщо не се съобразяват с общинската наредба, която регламентира техните права и задължения. Вместо да разхождат кучетата си на специално предназначените за целта места, те ги пускат свободно да газят зелените площи по парковете и градините и дори детските площадки.

Сутрин след тях остават толкова екстременти, че работниците на общинското предприятие едва смогват да ги почистят. Същото е и около дърветата по булевардите, особено около крайбрежието на Марица, край училища, детски градини и ясли. Замърсяването най-често става рано сутрин и късно вечер, когато стопаните специално извеждат четириногите си приятели "по нужда“.

Има съвестни собственици на домашни любимци, но повечето не спазват  приетата от Общинския съвет наредба, в която е регламентирано  присъствието на куче домашен любимец на обществени места. Изрично е посочено, че те трябва да събират и изхвърлят кучешките екстременти в съдове за отпадъци. Забранено е присъствието и разхождането на домашни кучета на територията на детски градини, ясли и училища, здравни заведения, обособени детски и спортни площадки.

Забраната се отнася също за територията на градските паркове и градини или отделни части от тях, които не са определени със заповед от съответния районен кмет за разхождане на кучета домашни любимци, както и на всички други места, обозначени от общината със забранителни знаци. Предвидената за тези нарушения глоба е в размер на 100 лева.

От "Градини и паркове“ призовават всички собственици на кучета да спазват правилата, както и другите граждани, ако станат свидетели на нарушение, да направят забележка без да влизат в конфликт. В електронните сайтове на всички районни кметства са посочени терените, предназначени за свободно разхождане на домашни любимци, и обособените и оборудвани кучешки площадки.

Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).