ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отварят ул. "Богомил" към бул. "Цар Борис III Обединител"?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:31 / 08.06.2012Коментари (44)9198
© Plovdiv24.bg
"Преди време към мен се обърнаха група тексиметрови шофьори и споделиха идеята си да се отвори ул. "Богомил" с изход към бул. "Цар Борис III Обединител", каза за Plovdiv24.bg общинският съветник Константин Георгиев. 

"Обясних им, че за целта трябва да се направи подписка, която да бъде внесена за разглеждане от градската управа. Доколкото разбрах, петицията вече е факт и предстои нейното обсъждане. Предполагам, че тя ще бъде взета под внимание.

От друга страна, живущите в района са категорично против това начинание, но в крайна сметка не може с 200-300 души да се съобразява целият град", продължи Георгиев.

"Ако ул. "Богомил" стане еднопосочна, с движение от изток на запад, от стадион "Христо Ботев" ще може да се излиза направо на бул. "Цар Борис III Обединител". Така ще избегнем огромните задръствания, които стават по бул. "Христо Ботев", срещу бизнес център "Рилон", обясни общинският съветник.

Всеизвестен факт е, че по въпросния булевард в района на Сточна гара колоната от автомобили понякога стига чак до Военна болница, а преминаването през кръстовището в пиковите часове се е превърнало в истинска мъка за хиляди пловдивчани.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нищо не пречи да се сложи асфалт по богомил защото иначе при този паваж наистина няма да има голям ефект скороста ще е ниска а от там потока от коли няма да се изнася а ще се получат задръствания както е по петко де петков
0
 
 
Лично за мен "Руски" трябва да се отвори с по една лента в посока или ако не е възможно да се направи еднопосочен - от гарата към изхода на града, а В.Априлов в обратната посока към колелото. В америка и по точно в Ню Йорк това действа доста добре, тук предполагам ще е решение, при условие, че няма как да се разшири. А колкото до тази улица дали да излиза на Цар Борис III Обединител съм за - стига да измислят къде да се влива. Другата идея на кмета за надлез на Сточна гара не виждам как ще стане , поради това, че този надлез трябва да има определен наклон, няма как да катериме по 50% наклон, и тъй като гледам горе-долу наклоните явно идеята е да почне от спирката на сточна гара и да слезне след Рилон центъра чак. А там ПАК трябва да се разширява и то доста.
+3
 
 
това,че по бул. "Христо Ботев"стават задръствания се дължи на факта,че по тази отсечка и от двете страни на булеварда има паркирали автомобили.Ако потока мине по Богомил покрай ОУ Душо Хаджидеков няма да промени нищо защото по тази отсечка може да минеш с не повече от 15км и задръстванията няма да се променят най много да се застрашат децата от училището ,а и друго пресичането на района на сточна гара ще стане АД.Това е едно идиотско решение което ще създаде много повече проблеми отколкото решения ....някои да се замисли защо е била затапена ?????явно в общината продължават да работят дървени и малоумни глави ЖАЛКО
+2
 
 
Като стане Богомил еднопосочен,как кръстовището с Източен ще поеме трафика,особенно с левия завой от към ВСИ.Тези които идват от Христо Ботев по П.Д.Петков и Аспарух,ще се движат в кръг ли.Това кръговото пред Душо Хаджидеков за какво ще е.Не стига че в целия квартал м/у Източен,Христо Ботев,Цар Борис и Мария Луиза се влиза по малки квартални улички които одавна не могат да поемат трафика,ами и еднопосочни да направят някои от тях.Преди да приветствате такива предложения първо се ориентирайте.Нека направят кръговото на Сточна гара пък после да видим има ли нужда от още пробиви.
-1
 
 
Както се казва "Ще поживеем и ще видим" ;)
+1
 
 
СПЕЦИАЛНО до Диана Павлова:-Като не разбирате от Бизнес, не се бъркайте., и аз и др. колеги, не искаме отварянето на улицата...!!!
+2
 
 
Кмете, слушай експертите какво ти казват а не лумпажа! Преди време ревяха като мечки и срещу кръговото на "Богомил", а сега някой спомня ли си какво чудо беше преди? На сточна гара е истински ад. Не може само една лента да да поема трафика на превозните средства в посока от Военна болница към централна гара. Дясната секция е неизползваема, защото много автомобили се престрояват в крайна дясна лента, а също много от тях идват от богомил, за да се включат отново към Цар Борис. Отпушването на тази тапа и до голяма степен ще облекчи кръстовището на ПАТОЛОГИЧНА!!! Към яслата трябва да се монтира ЛЕГНАЛ ПОЛИЦАЙ и при евентуална еднопосочност на движението всичко би било ОК. Иначе какво, до всички ясли и градини движението топик ли да се прави?
-1
 
 
Подходяща за отваряне е следващата, в посока север. Трябва само да се премахне тротоара, а и е между блокове и няма да пречи на никого. Видимоста е в пъти по-добра.
-4
 
 
Най накрая,сега от север на юг колите няма да минават през петко де петков защото богомил ще е едопосочен а ще минават през източен и така петко де петков и капитан райчо ще станат добри места за живот а не както е сега.Що се отнася за живеещите на богомил живота им ще стане ад.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: