Откриват библиотека в МБАЛ "Св. Пантелеймон"

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
15:15 / 30.09.2019
2375
1 октомври е обявен от ООН за Международен ден на възрастните хора. На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и оценяваме приноса им към обществото ни. Времето, в което живеем, отправя предизвикателство към нас, хората в активна възраст да обръщаме по-голямо внимание на възрастните хора около нас. Едно от най-големите изпитания пред, което са изправени хората от третата възраст се оказва самотата. Невъзможността, поради заболяване или недостатъчни доходи да се срещат, разговарят и споделят с другите хора са чест техен спътник.

На 1 октомври 2019 година от 10,00 часа БЧК – Пловдив открива библиотека на разположение на пациентите в МБАЛ "Св. Пантелеймон“. На принципа връстници помагат на връстници болните ще имат възможността да се опитат да преодолеят самотата и да намалят страданието чрез четиво и среща с човек, който да го изслуша и с когото споделят мисли и преживявания.

Отново на 1 октомври 2019 година от 11,30 часа в Многофункциолален социален център при БЧК - Пловдив намиращ се на ул. "Стойчо Мушанов" 48, по традиция стартира обществена трапезария, в която 70 души – самотно живеещи, болни и изпитващи затруднение при задоволяване на основни потребности ще получават топъл обяд ежедневно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).