Откриват Център за деца с аутизъм в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:09 / 08.12.2015
4672
И АЗ МОГА / I CAN TOO открива Център за деца с аутизъм в Пловдив на 10 декември. Вратите отварят в 11:00 ч., а официалното откриване е в 17:30 ч. Събитието ще се състои в сградата на ДКЦ VI, ет. 3, ул. "Любен Каравелов" 5.

Името на Центъра - И НИЕ МОЖЕМ / WE CAN TOO - разкрива идеята, която стои зад него - да работи с деца и родители, защото заедно и с общи усилия МОЖЕМ да подобрим качеството на живот на децата с аутизъм.

Центърът е резултат от няколкогодишен труд по реновиране на пространството, предоставено за безвъзмездно ползване от Община Пловдив.

За реализирането му I CAN TOO обедини усилия с много фирми, частни лица и доброволци, които се включиха с финансови и нефинансови дарения. Заедно с тях И АЗ МОГА създаде един по-различен Център, в който ще се работи с детето и с цялото му семейство. 

Специалистите ще бъдат обучавани по световни програми за работа с деца с аутизъм. Това е първият по рода си Център, в който ще се създаде благотворителен фонд за подпомагане терапията на деца, чиито семейства са с ограничени финансови възможности.

I CAN TOO благодари на всички, които повярваха в идеята и помогнаха да се превърне в реалност.

Центърът ще започне активна дейност в началото на месец януари 2016.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).