Откриха учебната година в Спортното училище 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:42 / 03.09.2018
11549
В началото на септември в Спортно училище "Васил Левски" откриха официално новата учебна година. Специални гости на тържеството бяха кметът на район "Западен" Димитър Колев, неговите заместници Георги Георгиев и Нонка Симеонова, директор на дирекция "Спорт за учащи и спортни училища" към Министерството на младежта и спорта Венцислав Игнатов, заместник-областният управител Петър Петров и директорът на дирекция "Спорт и младежки дейности" Петър Зехтински.

По традиция откриването започна с издигането на знамената на България и Европейския съюз и химна на страната, след което ученици, учители и родители бяха приветствани от официалните гости. "Подготвили сме една приятна изненада за нашите ученици – спортно училище "Васил Левски" посреща новата учебна година с 4 изцяло обновени кабинета – по информатика, математика, география и история", обяви пред всички директорът Илияна Данчева. Последва превърналото се в традиция предаване на ключа на училището от 12-ти на 5-ти клас и молебен за здраве и успех, отслужен от отец Георги. След удрянето на първия за учебната година звънец всички ученици, водени от петокласниците, се насочиха към класните стаи.

“Васил Левски“ е най-старото спортно училище в България, като догодина ще отбележи своята 70-годишнина. Основано е през 1949 г. като Техникум за физическа култура и спорт. Като ТФС “Васил Левски“ съществува до 1974 г., когато завършва последният негов випуск. В многогодишната история на ССУ “Васил Левски“ то се е превърнало в трамплин за цяла плеяда спортисти и личности, които са прославили България по целия свят. Училището се гордее с 8 олимпийски, 49 световни, 47 европейски титли. Гордост на училището са известните на всички Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Петър Мерков, Мария Петрова, Асен Златев, Стоян Делчев, Севдалин Маринов, Николай Бухалов, Ваня Гешева, Наим Сюлейманоглу, Милен Добрев, Ива Пранджева, Цветана Пиронкова и много други.

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).