Откриха изложба под надслов "Нека просто се обичаме"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:01 / 22.04.2016
3741
Администрацията на район "Северен" организира изложба под надслов "Нека просто се обичаме" в пенсинерски клуб "Герджика" на бул."Марица" № 51.

Двете зали на клуба бяха изпъстрени с плетива и пана, част от които са изработени от близначките София и Живка - магистър-фармацевти, а другите предадени по наследство от техните баби. 

В изложбата бяха показани десетки ръкоделия с разнообразна тематика, сложност и техника на изпълнение. Чанти, елеци, чадъри, аксесоари, покривки - всички те са служили в ежедневието, но благодарение на непресъхващия стремеж на българката към красотата, са оживявали в пищни цветове и форми изпод ръката й.

Присъстващите се насладиха и на меката живописна гама и цветните натюрморти на художника генерал-майор Христо Манолов. В тази експозиция можеше да се види всичко - един шеметен микс от всички негови периоди и теми, които така бяха подбрани, че можеш да усетиш присъствието на този ярък и колоритен творец.

Кметът на район "Северен" Ральо Ралев официално откри изложбата и представи участниците в нея. Сред многобройните гости на събитието бяха и Веселина Ботева - Директор Дирекция "Социална политика" към Община Пловдив и Емил Саралийски - Секретар на район "Централен".

Изложбата продължава и в следващите няколко дни, така че, който иска да се докосне до творчеството на тези прекрасни автори може да посети клуба.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Въвеждат временна организация на движението по пловдивски булевар...
Автомобил блъсна пешеходец на булевард "Руски" в Пловдив
Безплатен фестивал започва в Пловдив от днес
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).