Откриха Международната изложба за лозарство и винарство "Винария"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:07 / 23.02.2011
3877
Близо 20 големи компании, повечето от които български, се завърнаха като участници в Международната изложба за лозарство и винарство "Винария-Фудтех-Хорека Пловдив", която се откри днес в 11 палата на Международния пловдивски панаир Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

За първи път заедно ще се проведат три изложения, които ще съберат бизнеса от сферата на храните, напитките и туризма. От 23 до 26 февруари 2011г. на едно място ще бъдат изложители и специализирани посетители от хранителната индустрия, лозарството и винопроизводството, търговията и туризма. 

"Винария 2011" се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов заедно с "Фудтех" и още две изложения от програмата на Международен панаир Пловдив.

Новаторството тази година е провеждането на Ден на ресторантьорския бранш и Ден на хотелиерския бранш, както и конкурс за дизайн на опаковката, етикет и изложбена експозиция.

Най-престижният конкурс, на който се оценяват българските вина и спиртни напитки са Националните дегустации, организирани от Националната лозаро-винарска камара по време на Фестивала на виното в рамките на "Винария". Отличието на Международен панаир Пловдив е призът "Златен ритон", наречен още "Оскар за вино". Ще бъдат връчени златни, сребърни и бронзови медали.

Тази година в Националните дегустации участваха 435 проби от бели и червени вина, 85 от ракии и 10 от бренди на 27 производители.

Сред участниците във "Винария 2011г." са Винпром "Пещера", винарските изби в Троян и Ямбол, а също и фирми, предлагащи технологии, оборудване, опаковки и етикети за лозарството и винарството. За първи път свои щандове на "Винария 2011" ще имат утвърдени гроздо- и винопроизводители като "Панда инвест", "Домейн Мараш", "Бургозоне" и "Меди Валей". Техни колеги от Монпелие, Франция, са заявили колективно участие, както и фирми от Италия, водени от "Елеон". Ще дебютират компании от Австралия и Испания.

На откриването на събитието присъства почти целият политически елит на града в лицето на кмета Славчо Атанасов, председателя на ОбС Илко Илиев, районни кметове, общински съветници, както и чужди дипломати.


Виж коментарите (1)

Още по темата (8):
26.02.2017 Световен експерт остана впечатлен от уникалния формат на Града на виното
24.02.2011 Младо вино стана шампион на "Винария 2011“
23.02.2011 Министър Найденов: Ще направя национална енотека на българското вино
23.02.2011 Експерт: Ако купите домашно вино, рискувате то да е съхранявано в кошмарни хигиенни условия
23.02.2011 Днес се открива "Винария" в Международния панаир Пловдив
18.02.2011 Главният директор на Панаира: "Винария" 2011 ще се проведе при нов формат
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).