От втори опит: Учредиха "Екобус Пловдив"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
12:14 / 26.05.2022
2561
От втори опит общинските съветници на Пловдив одобриха учредяването на "Екобус Пловдив" ЕООД с едноличен собственик на капитала е община Пловдив. Този път предложението беше подкрепено с 36 гласа "за", нито един "против" и 9 "въздържал се", за разлика от миналата сесия, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Преди гласуването зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов призова съветниците да подкрепят предложението с аргумента, че в приетия по-рано стратегически документ ПИРО основните проекти и акценти са насочени към атмосферния въздух. В него са заложени създаването на общинско дружество за екологичен транспорт, закупуване на електрически автобуси, модернизиране на електронно-билетната система, създаване на зарядна инфраструктура за електрически автомобили.

"Подкрепата ви за "Екобус" ще остане в историята на Пловдив. А не както през 2005 г. ваши колеги са дали зелена светлина за ликвидиране на тролейбусния транспорт в Пловдив. Дружеството ще отговори на предизвикателствата на съвременния свят" - обърна се Чонов към съветници. 

"Демократична България" категорично застава зад този исторически момент. Не се противоставяме на нищо, с изключение на едно" - каза адв. Веселина Александрова и поиска да се извади общинския терен.

"В момента в Пловдив буквално се води война за земя. Законът не изисква само и единствено собственост.  Ние внасяме 18.5 дка, в момента инвеститорите се борят за 200-300 квадрата. Добрият стопанин държи в две отделни дружества имотите и собствеността. Ние няколко пъти вече настъпихме мотиката. Предлагаме да учредим дружеството с капитал 100 000 лв за дейност, да отпадне апортната вноска" - аргументира се Александрова. Предложението й обаче не беше подкрепено от колегите от другите политически сили.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (80):
16.04.2024 Показаха как би изглеждал градският транспорт в Пловдив, ако стане общински, а не частен
16.04.2024 В Пловдив показват 12-метров електрически автобус
15.04.2024 В Пловдив показват невиждан досега в града автобус
12.04.2024 Подновиха лиценза на "Екобус"
14.03.2024 ОбС измени учредителния акт на "Екобус Пловдив"
01.03.2024 ПП-ДБ: Явно частните превозвачи в Пловдив ще бъдат запазени
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).