Осъждан 17 пъти нахлу в баничарница на "Отец Паисий" в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:45 / 11.12.2015
4726
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе два обвинителни акта в съда за грабежи срещу рецидивисти.

Асен Попов, на 36 г. от Първомай, е предаден на съд за отнемане на чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои, като за това е употребил сила и заплаха и деянието е извършено при условията на опасен рецидив. 

Той е осъждан 17 пъти предимно за кражби, както и за противозаконно отнемане на моторно превозно средство и за грабеж. Излязъл е от затвора през август 2013 г.

На 10 август 2015 г. Попов нахлул в баничарница на ул. "Отец Паисий" в Пловдив и се насочил към касата с оборота. Продавачката се опитала да го отстрани, но той я ударил в главата. 

След това грабнал монетника с парите и избягал. На 26 август 2015 г. е бил задържан в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Разпитан в хода на досъдебното производство се е признал за виновен. Попов е с взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и срещу Красимир Янков, на 33 г. от Пловдив, за противозаконно отнемане на вещи, като за това е употребил сила и заплаха и като деянието е при условията на опасен рецидив.

На 25 август 2015 г. Янков отнел чрез сила мобилен телефон от собственика му в централната част на Пловдив. Той седнал на пейка до пострадалия и издърпал вещта от ръцете му в момент, докато го питал колко е часът. 

След това продал мобилния телефон на установено по делото лице. Разпитан в хода на досъдебното производство, Янков се е признал за виновен и е изразил съжаление за постъпката си. Мобилният телефон е върнат на пострадалия.

Красимир Янков е осъждан 14 пъти за различни престъпления - кражби, грабежи и др. Излязъл е от затвора през март 2014 г. От септември 2015 г. е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", взета от Окръжен съд-Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които двамата са обвинени е лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съдебни заседания по двете дела.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...
Очевидец на катастрофата в Пловдив: Чух набиване на спирачки, тук...
Катастрофа до пешеходна пътека в Пловдив между ТИР и кола
Пловдивският митрополит Николай с историческо богослужение в Иста...
Славата им се носи в чужбина: Пловдивчанката, която създаде някои...
Гражданин за инцидента на "Руски": Време е да си зададем един въп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).