Осъдиха престъпник заради 1042 наркотични таблетки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:24 / 28.03.2012
1224
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Пейчо Иванов, 35 г., на 6 години и 8 месеца лишаване от свободана при първоначален строг режим и глоба в размер на 50 000 лв. Иванов беше признат за виновен в това, че на 13.08.2011 г. до разклона за с. Войводиново при условията на опасен рецидив е държал с цел разпространение 1042 бр. таблетки МДМА на стойност 6983 лв.

Подсъдимият Иванов е осъждан 2 пъти до момента. През месец август 2011 г. в полицията била получена оперативна информация, че лице, известно като "Пейчо" от гр. Сливен, се занимава с разпространение на екстази, кокаин и амфетамин на територията на гр. Пловдив. Самоличността на лицето било установена като Пейчо Иванов. Според информацията той лично създавал организация по доставката на таблетки екстази в количество над 1000 бр., както и количества кокаин на кантарен грам. Иванов бил пряко ангажиран и в пренасянето и укриването на наркотичните вещества от територията на област Сливен до гр. Пловдив.

На 12.08.2011 г. била получена информация, че Иванов ще пътува същия ден до гр. Сливен и била сформирана група от полицейски служители и организирано КПП в района на главен път ІІ - 56, до разклона за с. Войводиново. Към 23.30 часа бил спрян за проверка лек автомобил марка "Фиат " и бил задържан подсъдимият. Под предната дясна седалка в пластмасово шише били открити наркотичните вещества. Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което му беше наложено по-ниско наказание. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Едни от най-важните държавни мъже идват в Пловдив
Незаконни изкопни дейности на Младежкия хълм!
Митрополит Гавриил: Светият синод не може да извади Николай Пловд...
НКЖИ обеща новият Бетонен мост да е готов за 6 месеца, обясни как...
Най-после отварят кръстовище в Пловдив, затворено много отдавна
Моторист е в болница след пореден инцидент в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).