Осъдиха пиян авиотехник от Граф Игнатиево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
08:54 / 23.11.2015
4898
1000 глоба наложи пловдивският военен съд на техник от авиобаза Граф Игнатиево, тъй като пил по време на дежурство и напуснал поста си. Алкохолната му проба е отчела 0, 70 промила. На 19 юни т.г. Иван С. поел 24-часов наряд.

В задълженията му влизало обслужването на радио-локационните станции и навигация при кацането на двойката изтребители, които охраняват въздушното ни пространство. Ситуацията трябвало да се следи непрекъснато и техникът нямал право да напуска пункта, където давал дежурството.

През деня обаче той констатирал повреда в един от уредите и успял да я отстрани сам. Въпреки това останало малко отклонение, но то не пречело за приземяването на самолетите. Без да уведоми началниците си, Иван С. решил да се консултира за възникналия проблем със свой колега, който бил по това време извън авиобазата. Взел техническа документация и се отправил към портала, за да излезе от летището.

Там обаче бил спрян за проверка. Техникът категорично отказал да отвори багажника на колата и обърнал обратно, като се скрил в района на авиобазата. Малко по-късно бил открит от военни полицаи и свои колеги. От работното му място са иззети две празни бутилки. 

В едната имало бира, а другата била празна, с мирис на твърд алкохол. В последствие техникът е уволнен и предаден на прокуратурата за неизпълнение на служебните задължения и употреба на алкохол по време на работа. 

Той се е разминал само с парична санкция, тъй като не е бил осъждан. Служил е в Граф Игнатиево в продължение на 20 г.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).