Осъдиха две лица на по 12 г. затвор за умишлено и жестоко убийство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
11:52 / 17.09.2010
3864
Пловдивският окръжен съд осъди на по 12 години затвор при първоначален строг режим подсъдимите Асан Закир, 31 г. и Шенол Закир, 29 г. Те бяха признати за виновни в това, че на 17.07.2009 г. в гр. Кричим умишлено са умъртвили Сашо Рангелов, 60 г., като смъртта е настъпила на 27.07.2009 г. - престъпление по чл.115, НК.

Подсъдимите Шенол и Асан Зекир живеели в гр. Кричим и били известни сред съгражданите си с буйния си нрав и хулигански прояви, за които имали предишни осъждания.
На 17.07.2009 г. в гр. Кричим на ул. " Роза " се провело тържество, по случай извършен сюнет / обрязване / на момче от махалата. На улицата били поставени маси с ядене и пиене. На тържеството присъствали подсъдимите. По време на тържеството двамата изпили голямо количество алкохол.

Към 23 часа тържеството приключило и музикантите прибрали инструментите си, когато подсъдимите отишли при тях и си поискали песен. В този момент там бил свидетелят Музефер Караасанов, който бил отишъл да си прибере чадъра за слънце, с който бил услужил. Заговорил един от музикантите и в този момент получил силен удар от Асан Зекир в областта на тила. След това двамата братя заедно с баща им последвали до дома му Караасанов. В момента, в който влизал в дома си, Шенол Закир го блъснал силно с вратата, като от удара свидетелят изгубил равновесие и паднал на земята. Близките на Караасанов го издърпали в жилището му. Двамата подсъдими започнали да псуват близките му, след което взели метална тръба, вила и дървена сопа и продължили саморазправата си с хората, които им се изпречвали на пътя.

В двора на Караасанов имало две къщи, като в другата живеел и пострадалият Сашо Рангелов. Той излязъл да се притече на помощ на сина си, тъй като пострадалите започнали да бият и него, като му счупили няколко зъба. Като се приближил към тях, Шенол го ударил с метална тръба по главата, след което двамата братя продължили да му нанасят удари с дървена сопа докато спрял да мърда, след което се отдалечили. Близките на Сашо Рангелов го закарали в болница, но въпреки проведеното лечение, той починал на 27.07.2009 г. вследствие на черепно - мозъчна травма.

Подсъдимите бяха осъдени да заплатят на близките на пострадалия сумата от 125 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).