ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Осъдиха Ашим Асан и негов сподвижник за побой
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:08 / 01.03.2012Коментари (4)3966
© Plovdiv24.bg
Пловдивският районен съд осъди Ашим Асан и Фаик Хюсеинов солидарно да заплатят на Абдуллах Байрак, гражданин на Република Турция и Белгия, сумата от общо 7500 лв. по предявения от него граждански иск по чл. 45 от Закона за задълженията и договорите. Сумата представлява обезщетение за причинените му неимуществени вреди, а именно - болки и страдания, вследствие осъществени на 01.09.2011 г. престъпления от страна на двамата ответници.

Припомняме случая: На 01.09.2011 г., в Джамията в гр.Пловдив, Байрак е бил бит от Ашим Асан и Фаик Хюсеинов за това, че е искал да се помоли в храма и спазвайки духовните канони е сложил богослужебното облекло на ходжата-"джупе". Съпругата на ищеца е изпаднала в ужас, след като е видяла мъжа си целия в кръв, стенещ от болки. Ужасът бил още по-голям, защото Байрак и съпругата му не знаят български език, намират се в чужда държава и не могат да реагират на създалата се ситуация адекватно. На място дошла полиция и линейка, като ищецът бил откаран в болница. Близо 1 седмица същият престоял на лечение. Състоянието му било тежко, имал болки в главата, бедрото и корема. С много усилия Байрак е успял да се прибере с жена си до Белгия.

По случая е било образувано дело, което приключва със споразумение, одобрено от Пловдивския районен съд, с което ответниците Ашим Асанов и Фаик Асанов са признати за виновни,че са извършили престъпление по чл.131 ал.1 т.12 вр. с чл.130 ал.1 вр. с чл.20 ал.2 вр с ал. 1 от НК,за това,че на 01.09.2011г.в съучастие като извършители,по хулигански подбуди са причинили на Абдула Байрак,роден на 15.07.1969г. в гр.Адапазаръ,Турция, турски и белгийски гражданин, лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата ,мозъчно сътресение, протекло със степенно нарушение на съзнанието/зашеметяване/, разкъсно-контузни рани по лицето и лигавицата на горна устна, травматични отоци, кръвонасядания и охлузвания на главата и лицето ,кръвонасядания на гърба, контузия на гръден кош и кореми контузия на дясно бедро, довело до разстройство на здравето извън случаите на чл.128 и чл.129 от НК.

За така извършените престъпления на ответниците са наложени наказания, както следва: на Ашим Асанов - наказание "пробация" за срок от 3 години, като пробационните мерки се изразяват в: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от три години; задължителни периодични срещи с пробационен служител с периодичност на явяванията пред пробационен служител два пъти седмично за срок от 3 години и 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото годишно за срок от 3 години; на Фаик Хюсеинов- наказание "пробация" за срок от 3 години, като пробационните мерки се изразяват в: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от три години; задължителни периодични срещи с пробационен служител с периодичност на явяванията пред пробационен служител два пъти седмично за срок от 3 години и 250 часа безвъзмезден труд в полза на обществото годишно за срок от 3 години.

След приключване на делото на основание чл. 45 от Закона за задълженията и договорите пострадалият Абдуллах Байрак предявява граждански иск, с който претендира обезщетение в размер на 20 000 лв. за причинените му с деянието болка и страдание. Съдът е преценил, че справедливия размер на обезщетението, което следва да бъде присъдено, е 7500 лв., тъй като на ищеца не са били причинени сериозни увреждания, създали са му дискомфорт за един сравнително кратък период от време - седмица, две, като няма да останат усложнения за здравето на Абдуллах Байрак.

Решението подлежи на обжалване пред Пловдивския окръжен съд в двуседмичен срок.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ехеее.. "съпругата му изпаднала в ужас, ужасът бил по-голям" .. направо да го оплаче човек, горкия човецец, той не не знае български, а тука го били... направо се разчуствах. Да не останете с впечатлението, че защитавам другите резаци.. какви бяха Ашим някой си и другия боклук... ама тоя дето са го били е турчин и той, а те повечето имат навика да лъжат и преувеличават...
+1
 
 
Много леко са ги погалили... мирише от около 130 километра ;)
Aнонимен
на 01.03.2012 г.
-4
 
 
само не мога да разбера как може да пишете за тия цигани,НЕ НИ ЗАСЯГА ......
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
Икономическа зона "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: