Осъдиха 27-годишен заради злоупотреба с дебитна карта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:34 / 06.03.2012
2129
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Страхил Стоянов, 27 г. на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 300 лв. Стоянов беше признат за виновен в това, че през времето от 29.08.2011 г. - 01.09.2011 г. в гр. Раковски при условията на продължавано престъпление е използвал платежен инструмент и платежни данни - дебитна карта на името на Блага Маринова и изтеглил суми, възлизащи общо на 230 лв. без съгласието на титуляра й.

Подсъдимият Страхил Стоянов е осъждан 4 пъти до момента за извършени кражби и телесна повреда. Стоянов живеел за известно време на семейни начала с дъщерята на Блага Маринова - Запрянка. И тримата са от гр. Раковски. Блага Маринова притежавала дебитна карта "Маестро", която държала в шкаф в дома си заедно с листче, на което бил написан ПИН кодът на картата.

На 29.08.2011 г. Стоянов посетил дома на Маринови и като узнал, че Блага Маринова отсъства, а Запрянка се намирала отпред на заведение, намиращо се наблизо, влязъл вътре и успял да открие картата с данните. Подсъдимият я взел и осъществил две тегления на суми от банкомат - първо 200 лв., а на следващия ден още 30 лв.
 
Впоследствие Блага Маринова видяла, че в шкафа е бъркано и от дъщеря си узнала, че Стоянов е бил там. Пред полицейски служител Стоянов признал извършеното. Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

 


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
ББР обяви търг за мегакомплекс в Пловдив
Пловдивски университети се включиха в протеста, остават затворени...
Двама са в болница след поредната катастрофа в Пловдив
7 дни след кошмара на бул. "Руски": И тази седмица започна с инци...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).