Остра атака срещу пловдивски депутат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:35 / 04.12.2015
4467
"Имаме самочувствието, че с предложенията си предотвратихме на този етап опит за грубо посегателство върху разделението на властите и независимостта на работата на съдиите и прокурорите", заяви по повод предложенията за квотите в състава на ВСС зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Предложението ни професионалната квота да бъде от 6 души, а политически представената - тази на Народното сбрание да е от 5, среща сериозна подкрепа", добави председателят на правната комисия в ПП АБВ Марин Киров.

В този смисъл Румен Петков заяви задоволството на политическата сила от решението на временната комисия за конституционни промени, с които се гарантира създаването на предпоставки за намаляване на политическото влияние върху двете гилдии: съдийската и тази на прокурорите и следователите".

Като грозен акт на погазване на разделението на властите обаче, на злоупотреба с влияние и с власт на пресконференция в Пловдив днес бяха посочени действията на народния представител от ГЕРБ Методи Андреев.

"Депутатът продължава да се намесва грубо в работата на МВР и да кадрува в Пловдив и това е обществена тайна", заяви ген. Валентин Петров като посочи Агенцията по храните, местното поделение на "Напоителни системи", директора на ВМЗ Сопот, началника на охраната и сигурността на ВМЗ Сопот, печално известните смени в РПУ-тата в Асеновград и Първомай, довели и до отстраняването на директора на ОДП в Пловдив Пламен Узунов.

По думите на ген. Петров Методи Андреев е оказал тежко въздействие при избора на председатели на ОбС Карлово и Кулен, в работата на кмета на Стамболийски, сега грубо се намесвал и за това кого да постави начело на сектор "Икономическа полиция" в Пловдив.

"Безнаказаността на действията на такива хора дава въможност на други хора, гравитиращи около тях, да извършват престъпления", каза ген. Валентин Петров и посочи сигнал, сързан с контрабанда на гориво в района на Асеновград.

"Преди месец и половина съм подал сигнал до бившия областен управител Розалин Петков, но до този момент никой не е реагирал. А схемата продължава да действа и горивата вече се разкарват с цистерни" заяви ген. Валентин Петров. Горивото, което било контрабанда без платени данъци и акцизи, идвало от района на Перник и се продавало на ниски цени в района на Асеновград. С него зареждали камиони и трактори.

Според ген. Валентин Петров хората, замесени в схемата били в изключително близки отношения с депутата Методи Андреев и били от партийния му кръг.

Румен Петков определи поведението на Методи Андреев като "безпардонно и арогантно" . Той е нарушил принципа на разделение на властите и грубо се е намесил в работата на изпълнителната власт.

"Говорим за търговия с влияние и злоупотреба с власт. Затова този човек не бива да бъде народен представител" , заяви Румен Петков. 

Бившият вътрешен министър коментира, че заради подобни политически намеси се легитимира страхът като начин на мислене и управление, което е пагубно за цялата система на сигурност в България.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).