Опасно! Пешеходци по велоалеите в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (68)
09:13 / 19.03.2019
12273
Нека промяната започне от нас и да мислим за реда! Така читателка на Plovdiv24.bg започва писмото си до нашата медия. За какво по-точно става дума? "Здравейте! Ако ми позволите, бих искала чрез вашия сайт да се обърна както към гражданите на Пловдив, така и към отговорните по въпроса общински органи на реда! В началото на пролетно-летния сезон все повече пловдивчани и гости на Пловдив избират да се придвижват с велосипеди из града, както и на Гребната база! Това е прекрасен начин на придвижване - екологичен, приятен, разтоварващ трафика и полезен за здравето!

Има обаче един проблем, който за момента се неглижира, но смятам, че съвсем скоро има опасност да доведе до сериозни инциденти, особено на Гребната база - масово по велоалеите се движат нерегламентирано пешеходци и още по-опасно - деца! На няколко пъти ставам свидетел на ситуации, в които можеха сериозно да пострадат деца и един възрастен и само бързите реакции на велосипедистите го предотвратиха! Представете си велосипедист 60-70 килограма да връхлети върху малко дете със скорост около 20-30км/ч???

Апелирам всички родители да пазят децата си по-далеч от велоалеите, както и да не им дават лош пример, като сами се движат върху тях като пешеходци!!! Не само, че е опасно, но и възпрепятства упражняването на един приятен и безвреден начин на придвижване!

Нека да бъдем по-отговорни по-добронамерени един към друг и не пречим на другите хора около нас! Призовавам и всички велосипедисти да спазват правилата за движение и да карат по велоалеите, за да не пречат на движението!

Пешеходци - не заставайте по местата за велосипеди по кръстовищата - имате си пешеходни пътеки! Не на последно място - отправям остра критика към хората от Общинска охрана на Гребната база - обикаляйте повече и поне правете забележки на пешеходците, които пречат на велосипедистите! Не чакайте да стане инцидент, за да се раздвижите! Само ако сме толерантни един към друг, можем да живеем по-спокойно и приятно в този прекрасен град!"

Виж коментарите (68)

Още по темата (143):
13.04.2024 Пловдивчанин: Инцидентите са въпрос на време
09.03.2024 Поискаха велоалея по бул. "Пещерско шосе". Възможна ли е точно там?
13.09.2023 Пловдивчанин: Това ни струва 1000 лева!
13.06.2023 Читател: Ами ако някое дете падне с колелото оттук на пътното платно?
20.01.2023 Вразумете се! Безрасъден велосипедист ядоса пловдивчанка
22.10.2022 Читател: Велоалея или писта за кърлинг? Ще има пукнати глави!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).