Опасна шахта в Пловдив се оказа ничия! Ответен удар - засипват я с бетон

Автор: Мариана Панчева
Коментари (5)
11:55 / 21.01.2018
5687
Изключително опасна шахта уплаши не на шега пловдивчани, които се обърнаха с апел за помощ към Plovdiv24.bg. Разбитият обект се намира на много оживено място - на тротоара на кръстовището на бул. "Руски" и бул. "Шести септември" в близост до Младоженския дом. 

Репортер на Plovdiv24.bg разговаря с кмета на район "Централен" Георги Стаменов, той вече бе запознат с проблема.

"Тази шахта е огромна, прилича на подземна галерия. Питахме всички оператори, но никой не си я припозна. Предположихме, че е на бившия "Градски транспорт", но и от там замълчаха", разказа Стаменов. 

Това отрицание и вдигане на ръце от проблема обаче само е амбицирало кмета да предприеме нова политика в подобни случаи.

"Там където шахтите са на частни фирми и никой не поема отговорност, ще ги засипваме с баластра. Ако искат да ги разкопават после. Ние сме толерантни къмкъм операторите, удължаваме им сроковете за прокарване на мрежата под земята, съгласуваме срокове, но не е нормално за счупен капак да питаме абсолютно всички и те да отричат. Щом шахтата не е ничия, тогава засипването е нормално решение на въпроса. Не е изход и просто да подновим капака, защото отново ще се разбие. Затова ще запечатваме ничиите шахти и след това ще ги заравняваме с бетон и проблемът ще се реши", коментира районният кмет.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).