ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Омбудсмани от страната проведоха среща в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:17 / 24.04.2023Коментари (0)2236
На 19-ти и 20-ти април 2023 г. беше проведена работна среща на местните обществени посредници в Република България с домакин общественият посредник на територията на община Пловдив инж. Борислав Стаматов. Дейността на мрежата на обществените посредници беше замразена във връзка с пандемичната обстановка в страната и това бе първата подобна среща за последните три години.

На нея присъстваха обществените посредници, както следва: Лилия Христова – община София,Гинка Щерева – община Казанлък, Георги Шопов – община Пазарджик, Тодор Стамболиев – община Бургас, както и съвсем наскоро избраният нов посредник на община Стара Загора Иванка Сотирова. На срещата не успяха да присъстват други обществени посредници, поради служебна ангажираност, а в някои общини, поради изтекъл мандат, няма избрани нови посредници, въпреки проведените конкурси.

На срещата беше обменен опит, бяха обсъдени сходни практики в общините в дейността за защита на правата на гражданите. За пореден път беше поставен проблемът за промяна на статута на обществения посредник и бяха планирани общи действия за издигане на авторитета на институцията и разширяване на мрежата на обществените посредници в страната. Беше избран нов председател на мрежата в лицето на г-н Тодор Стамболиев – обществен посредник на територията на община Бургас.

Специално време беше отделено за ученици от 11-ти клас от ПГ по туризъм "Проф. д-р Асен Златарев“ и техния ръководител г-жа Елисавета Георгиева, които бяха на гости на обществените посредници. В непринуден и приятелски разговор бяха обсъдени текстовете в учебника по "Гражданско образование“, които касаят институцията на националния омбудсман в Република България и неговите правомощия. Учениците зададоха доста въпроси към местните омбудсмани, споделиха своите виждания за качеството на образованието в държавата и изложиха бъдещите си житейски планове. Някои от тях изразиха своето желание за участие в предстоящ втори конкурс за младежки омбудсман на гр. Пловдив, който се планира да се проведе през есента на 2023 г.

На 20-ти април бяха проведени работни срещи с кмета на Община Пловдив Здравко Димитров и с председателя на Общински съвет – Пловдив инж. Александър Държиков, на които се изложи нуждата от доразвиване института на обществения посредник, както и безспорно се отчете необходимостта от неговото съществуване, както за гражданите, така и за органите на местната власт.

Участниците в срещите изразиха своето задоволство от провеждащия се форум и си поставиха за цел да доближат дейността си до нивото на европейските изисквания.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: