Огромни количества отпадъци се складират на Рогошко шосе

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
08:45 / 21.01.2020
6753
Огромни количества отпадъци се складират до бившето депо за метал на фирма "Ангел Стоилов 96" АД , намиращо се на Рогошко шосе и в съседство с фирма "Напредък". Това сигнализира читател на Plovidiv24.bg.

Незабавна проверка на ОП "Чистота" по повод читателския сигнал констатира, че на посочeното място наистина са складирани бали с отпадъци, каза за Plovdiv24.bg изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие Николай Георгиев. Имотът е частна собственост и се намира в индустриалната зона.

Сигналът бе препратен и до РИОСВ, откъдето за Plovdiv24.bg отговориха така:

"Идентичен сигнал е постъпил в РИОСВ – Пловдив на 15.01.2020 година. Въпросната фирма е проверявана многократно от екоинспекцията. РИОСВ – Пловдив, включително два пъти през януари. Инспекторите са установили, че инсталацията не е въведена в експлоатация по реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ), след като е отправила запитване за това към РДНСК – Пловдив.

На фирмата е забранено извършването на дейност и към момента работата на площадката е изцяло преустановена до привеждането й в съответствие с изискванията на ЗУТ. На собствениците са дадени указания да предоставят документи на РИОСВ – Пловдив, удостоверяващи въвеждането й в редовна експлоатация.

Фирмата има издаден регистрационен документ от РИОСВ – Пловдив за съхраняване на отпадъци от пластмаса".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).