ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Огорчена пловдивска майка: Децата ни играят сред бирени бутилки, използвани памперси и фасове!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:59 / 22.06.2012Коментари (22)6806
Здравейте, уважаема редакция! Обръщам се към вас отново, защото знам, че ще отразите проблема, и че ви пука, за разлика от отговорните органите в случая!

Накратко, проблемът е свързан с непочистване (системно) на единствения парк в кв. "Прослав". Този парк е сравнително нов, обновен е по проект на ЕС, със сериозно финансиране. Друг е въпросът, че пързалката и люлките са стари (вече и счупени) и не са подновени заедно с проекта, а просто са сложени пейки и тротоарна настилка - по този въпрос смятам да се обърна директно към кметицата на района, но конкретният проблем не търпи отлагане и тъй като от ОП "Градини и паркове" излязоха с оправдание, а не с решение - обръщам се към вас!

От няколко месеца насам паркът започна да се превръща в сметище, чисти се веднъж седмично, понякога два пъти. Зимата снегът се стопи почти сам, сега пролетта тревата достигна невиждани размери и едва наскоро беше окосена. Паркът разполага само с 2 коша, които, забележете, са пълни до половината с пясък!!! Паркът е изключително посещаван от майки с деца - бебета в колички, прохождащи, деца на 3 и повече годинки, тийнейджъри с колела и мотопеди, възрастни хора - постоянно през деня има поток от хора. Тези подобия на кошове не са в състояние да се справят с боклука, който се изхвърля всеки божи ден. И за капак - никой не идва да чисти! 

Понякога, когато имат възможност, майките се събират и почистват заедно, но съгласете се, че това е нередно и абсурдно - всеки плаща данъци и не е длъжен да върши чуждата работа! Но, гледайки как децата им подритват бирени бутилки, мръсни салфетки, памперси, пластмаса, фасове и какво ли още не - всеки започва да се спасява поединично. Грозна картинка, излагация, не знам как да нарека положението на парка в "Прослав"... Жалко е, защото кварталът е чудесен, има много млади хора, има малки дечица - а никой не прави нищо за тях! Нямат нормална люлка, нямат нормална пързалка, играят сред вмирисани боклуци - това е квартал на европейския Пловдив, през 2012 година. Като видите снимките, ще помислите, че виждате някое гето.

Тук е моментът да споделя, че неведнъж майки са сигнализирали на ОП "Градини и паркове" (които поне имат телефон за сигнали от граждани, иначе са неоткриваеми) - отговорът е, че за квартала отговарят само двама служители, на които е физически невъзможно да чистят всеки ден!!! Добре, но нас, майките, това какво ни интересува? Щом има недостиг на персонал, нека наемат още служители и нека си вършат работата както трябва! Това са оправдания, а не решения, а потърпевши са децата ни. Сложете още 2 коша, идвайте и чистете поне през ден, и всичко ще е нормално - толкова ли е сложно?

Прилагам и снимки, актуални към вчера (20 юни - Бел. ред.) следобед. Коментарите и изводите оставям на вас и на читателите.

С тези думи пловдивчанката Стефи Асенова се обърна към Plovdiv24.bg, а мнението й публикуваме без никаква редакторска намеса. Репортер на сайта незабавно се свърза с шефа на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев, който увери, че оттук нататък ще бъдат предприети мерки за решаването на прблема в дългосрочен план. Дали това ще стане факт - единствено времето ще покаже.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами то за да нямаме и ние главоболия си чистим въпросният парк ,но за голямо пространство като това са сложени само две кошчета за смет,друг е въпросът че е пълно с памперси и бирени бутилки ама смятам че всеки един отговорен гражданин не си хвърля боклуците там с цел децата му да ги намерят.Днес примерни 22.06.служителите на Паркове и градини минаха с буса през парка видяха ,че някой родители са си направили труда да изчистят поне кошчетата,говориха си 20 мин. по телефона и си тръгнаха без да пуснат човек да почисти пространството около пейките и детската площадка.Не знам да ли е редно да се обвинява някой от хората ползващи парка и все пак кошчетата са за да се използват,та да не броим колко памперса има или няма .Въпросът е принципен в парка няма контрол,събират се наркомани ,алкохолици и разни безобразни индивиди.Направили сме подписка до кметът на Пловдив и кметицата на Района.През идващата седмица ще я входираме та барем нещо се случи.Меси на Стефи Асенова за това че писа за проблемът ни.
Глупости вършат само умните хора,за останалите е ежедневие...:)
на 22.06.2012 г.
+8
 
 
За да нямаме главоболия детската площадка пред нашия блок си е почистваме ние майките.Площадката е голяма и играят много деца,а вечер след като се приберем сядат тинейджърите,сутрин събираме бутилки от бира,алкохол и т.н.Идват деца и майки от съседните улици и блокове,но си чистим ,защото цапаме ние и децата ни.При добра организация майките винаги могат да си направят сами оборка,защото ще почистят за собствените си деца,да не играят в мизерията.Не е срамно да сложиш ръкавици и в чувал да събереш боклука,да го изхвърлиш.
+2
 
 
Отделно, ако има неправомерно цапащи, явно майките не пият бири, ако някакви комапнии от младежи цапат... отново не им е работа да въдовряват ред... "Паркове и градини" да се свържат с нужните инспектрои, които да ударят задрво с глоби, ако и ма такива и така ще намалее обема и на тяханат работа и ще се чисити по-лесно и по-бързо и най-вероятно по-евтино...
-1
 
 
СРАМ ! ....а иначе в центъра шадравана се лъска ежедневно и се харчат милиони за цветенца по парковете, пак в ЦЕНТЪРА. Срам и позор, ако това, което твърди жената, наистина е вярно !
0
 
 
Ей, ivanaiki, не се пали толкоз. Просто за майки и памперси става въпрос в статията за това и коментарите се отнасят за тях. Пък ти щом искаш хвърляй си опаковките от вафли където ти е кеф. Явно повечето посетители на парка разсъждават като теб, и ето го резултата. А дали е така и в по-старите и напреднали демокрации?
0
 
 
Ей за това ви яхат мутро-комунярите... единия праща полицаи на майки, друг иска да се обикаля града с боклук в ръка за търсене на празен кош или контейнер... аз плащам данъци, никой не ме пита от какво и как съм отделил, с какъв труд съм ги изработил... плащам и искам парка да е чист и не искам никой да ми се оправдава и да ми мрънка или да ме праща в Каспичан да си метна опаковакта от вафла.... аман от робското мислене на някои мои съграждани... ако не изисквате, няма койда ви даде, това коеот иамт по-напредналите и страи демокрации....
+1
 
 
Абсолютно обективно мога да твърдя, че който и живее в този квартал, знае истината, а тя е, че не хората, които живеят там, са виновни за боклука, а точно тези, които трябва да поддържат въпросния "парк" (то даже е трудно да се нарече парк, защото представлява една площадка с плочки и пейки, много малко тревни площи, два пясъчника с мръсен и непочистен от години пясък, една счупена люлка, една дето уж е все още здрава и една пързалка), пред който стои табела с описание, че е направен според европейски норми, че за него са похарчени еди какви си средства и т.н. Паркът просто не се чисти достатъчно - това е.
0
 
 
Памперси или друг боклук няма значение, важното е, че всички сме "мърлячи". Може ли да видиш, че няма място в кошчето и спокойно да си хвърлиш употребявания памперс до коша, вместо като няма къде, да си го сложиш в торбичка и да го изхвърлиш после в кофота за смет наблизо. Ама не!! Да покажем, че кошчето е недостатъчно и онези от Чистота да си свършат работата, за която ни събират данъци. Това ни е сбърканото мислене, скъпи съграждани. Ние сами си го правим, после някой друг е виновен. Ако всеки се беше погрижил -нямаше да е такава кочина. Възпитание и дисциплина-повтарям се периодично с тези мои заключения, но е факт!!
+4
 
 
Сега се хванахте за памперсите като удавник за сламка. Трябва да ви кажа, че единственият момент, в който видяхме парка много добре почистен е точно преди изборите, когато всъщност и беше открит. Оттогава - кофите винаги препълнени, пясъкът разхвърлян и непочистен, навсякъде счупени стъкла от бутилки и какво ли още не. Съгласете се, че ако и градската градина, примерно, се чисти толкова малко пъти, където в кофите също съм виждала изхвърлени памперси, като толкова ревете заради тях, също ще заприлича на нашия. За този голям квартал, пълен с толкова много хора, това е единственото място, където хората могат да отидат, без да палят колата или да хващат автобус. Има още една малка площадка - срещу здравната служба, където люлките и пързалката отдавна са изпочупени, тревата е по-висока от децата - там нито пък някой ходи, нито пък някой чисти. Срам и позор е.
-2
 
 
"Другият боклук" е от опаковки на храни-залъгалки, бутилки от минерална вода и "детски сокове" ( не разбирам защо наливат децата с тези химии???), стига сме търсили оправдание в управата. Като виждате, че кошчетата са пълни защо продължавате да хвърляте боклуците в/ около тях?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: