Обявяват конкурса за новата визия на Централния площад през лятото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
14:31 / 17.01.2013
5317
Конкурсът за проекта за новата визия на Централния площад на Пловдив ще бъде обявен през лятото на тази година, съобщи пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев. Към момента градската институция все още води преговори за придобиване на собствеността на площта около и под сградата на Пощата, за което пък ви информирахме още през лятото на 2012 г. във видеоинтервю с градоначалника, взето специално за сайта.

В проекта ще се включи и реконструкцията на Одеона, както и разкопките на Западните пропилеи. Очаква се изборът на изпълнител да стане факт през 2014 г. Предвижда се подмяната на плочките на площада.

Припомняме, че през миналото лято стартира запълването на "кратерите" пред Централна поща. Още тогава Тотев заяви пред наш репортер, че докато започне същинското изпълнение на проекта за Централния площад, ОП "Чистота" ще запълни всички дупки, фуги и неравности със специален разтвор. 

Дупките и пукнатините по площада се запълваха със смес от цимент, мозайка и се шлайфаха отгоре. Целите плочки, които бяха извадени от зоната на археологическите разкопки пред Пощата, бяха поставени на местата, където липсват такива. Шефът на "Чистота" Иван Стоянов дори уточни, че отдолу се поставя и арматура от мрежа с цел слоят да стане по-дебел, за да може закърпената и на места подменена настилка да изкара поне една година.

Виж коментарите (9)

Още по темата (4):
29.08.2013 Питат пловдивчани: Как искате да изглежда площад "Централен"?
12.06.2012 Вече кърпят плочките на Централния площад
11.06.2012 Запълват "кратерите" пред Централна поща
29.12.2011 След сигнал на Plovdiv24.bg кметът обеща да запълнят "кратерите" пред
Пощата
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).