Обясниха защо част от бул. "България" в Пловдив стана "синя зона"!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
13:45 / 27.07.2017
8153
Решено - обхватът на "синя зона" в града под тепетата се увеличи с 10 нови улици плюс участък на бул. "България" - в зоната от бул. "Цар Борис Трети Обединител" до "Победа", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Не нарастване на зоната е начинът за регулиране паркирането в Пловдив. Има КАТ, има общинска полиция. Не считам, че това ще доведе до нещо добро, защото вече имаме "синя зона", която е доста далеч от центъра на града. Така не регулираме паркирането, а обслужваме бюджета, скочи срещу решението общинският съветник от ПФ Слави Георгиев. Радослава Ташкова - от името на цялата група на ГЕРБ, призова съветниците: 

"Нека се държим като управници на втория по големина град в България, трябва да носим отговорността за това. В Милано, в Париж хората имат стриктен режим на паркиране, ако искаме да вървим към Европейска столица на културата, трябва да осъществим тази политика", категорична бе тя и подчерта, че има и много алтернативи на предвижване - пешеходни зони, градски транспорт, велоалеи. 

Ташкова изтъкна и един неочакван аргумент в подкрепа на разширяването на зоната - това влиза в услуга на туристите, осигурявайки достъп до културни и исторически обекти. 

"При предишния кмет Славчо Атанасов освен да откриваме санитарни обекти, никой не очакваше толкова туристи", контрира го Ташкова. 

В последствие ресорният кмет Златин Велев обясни връзката между "синя зона" и туристите. А именно - бул. "България" е в непосредствена близост до пешеходния мост и е удобно за идващите от София и магистралата да оставят автомобилите си и да започнат своята пешеходна обиколка точно от бул. "България", защото зоните в абсолютния център са много натоварени. Заплащането там ще става чрез паркомати.

В "синя зона" се включват още и: ул. "Никола Петков", ул. "Иван Андонов", ул. "Захари Стоянов", ул. "Йоаким Кърчовски", ул. "Йордан Йовков", ул. "Леонардо да Винчи", ул. "Петър Парчевич", ул. "Димчо Дебелянов", ул. "Георги Раковски" и ул. "Щросмаер".

Това са все улици около ул. "Капитан Райчо" и бул. "Руски", предизвикващи блокаж на улици, тротоари и гаражи заради водачи, търсещи безплатни места за паркиране. 

Виж коментарите (4)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).