Обясниха къде и за колко време могат да паркират шофьорите с инвалидни стикери

Автор: Диана Бикова
Коментари (7)
09:56 / 08.04.2022
18935
Водачите с трайни увреждания, които не могат да ползват специално обозначено място на паркингите в Пловдив, се таксуват по общия ред. Служителите на ОП "Паркиране и репатриране" са засилили контрола заради зачестилите сигнали за хаотично и безразборно паркиране на автомобили с инвалидни стикери, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво отговориха от Община Пловдив по повод публикацията ни Читател: Кмете, докога ще я караме така? Нали бяхте готов на всичко за пловдивчани?

"Община Пловдив се грижи за предоставянето на места за паркиране на хората с трайни увреждания. В Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив е регламентиран редът за получаване на карти за паркиране на ППС, обслужващи хора с трайни увреждания. Този ред е в синхрон с чл. 99 от Закона за движение по пътищата. Пропускът важи за територията на цялата страна и ЕС.

Община Пловдив се съобразява и с изискванията на Европейския регламент за поставяне на съответната вертикална сигнализация за обозначаване на местата за паркиране. Според Наредбата автомобилите с талони със съответния стикер могат да престояват на определените за целта места до 3 часа, след което автомобилът може да се премести на друго обозначено място, а при недостиг следва общия ред за таксуване.

Напомняме, че при неспазване на разпоредбите на Наредбата автомобилите принудително се задържат с техническо средство скоба, за която нарушителят заплаща разходите по прилагането й в размер на 40 лв.

С оглед предотвратяване на злоупотреби е завишен и контрола."

Виж коментарите (7)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).