Обсъжда се идеята за нова авиолиния Пловдив-Ларнака

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
13:20 / 05.05.2011
7634
"Връзката ни с Кипър е много важна, защото много българи работят и живеят там", каза кметът Славчо Атанасов след приключилата среща в община Пловдив с посланика на Република Кипър Негово Превъзходителство Ставрос Амвросиу, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По време на официалната визита на посланика, основно е била обсъждана идеята за нова авиолиния Пловдив-Ларнака (Кипър).

"В момента такава авиолиния съществува, но е до Летище София. Честотата на полетите е 7 пъти в седмицата. Наложително е обаче да има такава и до Пловдив, защото огромен брой хора от нашия регион работя и живеят в Кипър", категоричен беше Атанасов.

Стана ясно, че в желанието на посланика на Република Кипър за изграждането на авиолинията, има и личен, емоционален интерес, а именно, че Ставрос Амвросиу е женен за българка и е завършил висшето си образование със специалност "Връзки с обществеността" в България.

"Намирам много причини новата авиолиния да стане факт. В момента разговорите за това са все още на фаза идея", каза и самият посланик. Той допълни, че кипърските авиолинии проучват възможностите за реализация на този бъдещ съвместен проект.

Н. Пр. Ставрос Амвросиу каза още, че над 30 000 наши сънародници работят в Кипър и не пропусна да отбележи, че това се прави абсолютно честно от българска страна.

Любопитен беше фактът, който посланикът на Кипър у нас изнесе. Оказа се, че като желана чужда дестинация за следване от страна на кипърските студенти, се нареждаме на 4-то място след Гърция, Англия и САЩ . 

"Това означава, че те са доволни от образованието във вашата страна", коментира Ставрос Амвросиу и даде само няколко примера на кипърски държавни мъже, които са завършили висшето си образование у нас: бившият министър на здравеопазването там, сегашният говорител на правителстово на Кипър, както и директорът на кипърската информационна агенция.

След визитата си в общината, Негово Превъзходителство ще се срещне с кипърци, които от 15-20 години живеят и работят в Пловдив.

Виж коментарите (21)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).