Общинските съветници на Пловдив единодушно гласуваха за нов парк в "Коматево"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
11:35 / 07.12.2023
6226
С пълно единодушие 51 общински съветници на Пловдив одобриха даване на предварително съгласие за промяна предназначението на поземлен имот с площ 33 984 кв. метра от земеделска земя - пасище, на урбанизирана територия, предназначена за обществено озеленяване и образование, предава Plovdiv24.bg.

Веселина Александрова подчерта, че групата на ПП-ДБ ще отстоява на терена за образование да се реализира детска градина. На следваща сесия от ПП-ДБ ще внесат предложение за промяна на вида собственост - от частна общинска на публична общинска. По този начин общественият интерес ще бъде напълно защитен и земята няма да бъде обект на продажба. По предложение на арх. Костадин Палазов от "БСП за България" в решението изрично беше записано, че имотът за образование е предназначен за детска градина. 

Теренът, отреден за парк, ще реши и проблема с водоснабдяването в кв. "Коматево", тъй като има инициатива от страна на ВиК да се изгради помпено-хидрофорна станция и допълнителен водоизточник на част от терена с площ 4000 кв. метра. 

За да стане това, ще трябва да се изготви ново задание за подробен устройствен план /ПУП – ПР/ и паркоустройствен план. 

След гласуването Звезделина Кирякова от Инициативния комитет "Коматевци за Коматево" отбеляза, че този парк е много важен не само за "Коматево", а и за "Остромила". Хората са имали притеснения, че ФК "Ботев" има намерение да приобщи терена към своята база, затова само за една седмица са събрали около 3700 подписа, за да остане зелена площ.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
31.10.2023 Големи пречки пред новия парк в "Коматево"
09.04.2018 Планират чисто нов парк в "Коматево"
Още новини от Новини от Пловдив:
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).