Общински служители в Пловдив с луксозни служебни автомобили, ползвали ги като лични

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
12:32 / 18.12.2022
12802
Общински служители от Пловдив карат служебни коли с екстри, купени за хиляди левове. Това разказва bTV в свое разследване.

Георги Титюков, заместник-кмет по "Спорт, младежки дейности и социална политика", ползва скъпа служебна кола. Автомобилът, който е с 42 екстри, е закупен за 80 000 лева по европейски проект по програма за намаляване на бедността:

"Колата е закупена по проект. Аз съм ръководител на проекта. и в качеството си на такъв съм в заповедта на кмета да управлявам тази кола Търсихме автомобил 6 плюс 1 места.Целта на закупуването е да се осигури лесното и безпроблемно придвижване на младежките екипи от Младежкия център до малките населени места в региона."

"Не бих казал, че е много висок клас. Избрахме колата с най-доброто съотношение цена-качество. Тя се използва абсолютно и само по предназначение. Защо да ми е неудобно, че карам такава кола? Нека и другите заместник-кметове, да си напишат проект, ако искат, и да си го спечелят", обяснява Титюков.

В същото време друг общински служител със заплата около 2000 лева твърди, че кола от 65 000 лева не е скъпа. 

"Това е бюджетен автомобил, нито е някаква сериозна марка", каза Ненко Калакунов, директор на ОП "Паркиране и репатриране":

"Не е необходимо да се парадира и да се нарушават принципи. Аз съм безкомпромисен в това отношение и ще назнача проверка“, заяви пък кметът на Пловдив Здравко Димитров относно тези случаи.

Виж коментарите (26)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).